13 okt 2017 14:54

13 okt 2017 14:54

Tjädrar vilken fin fågelbesökare

SKÖVDE: Tjädern hälsar på vid Billingstorps förskola

En tjäder har fattat tycke för området runt Folkets park och nu hälsar tjäderhanen på hos Billingstorps förskola.

Tjädern har synts till vid förskolan Billingstorp sedan några dagar tillbaka och under torsdagen passade den på att kolla in barnens lekpark bakom förskolan.

– Den har strosat runt här i närheten några dagar och vi har sett den så sent som under fredagsmorgonen, berättar barnskötare Therése Wästefors. Den verkar lugn men samtidigt är den skygg, när någon gick förbi så smög den runt en bil och höll till i ett buskage, säger hon.

När tjädern flög in på gården vid Billingstorp passade förskolelärare Ann Blom på att ta en bild.

– Han gick och pickade vid lekhuset på gården och då försökte en förälder få ut den utanför staketet. Men den flaxade runt och satte sig sedan på en gungställning i stället, säger hon. Barnen som var kvar så dags på eftermiddagen tyckte det var häftigt att få se den spännande fågeln. Samtidigt är det konstigt att den rör sig så nära bebyggelsen, säger Ann Blom.

För fågelskådaren Kent-Ove Hvass är den här tjädern välkänd, den fanns i området redan i vintras.

– Tjädern försvann från området i februari - mars när den ville locka till sig en hona. Men nu har den tydligen kommit tillbaka till området runt Folkets park. Tjädern har även sovit på balkonger i bostadsområdet så han tycker det är ett fint vinterkvarter. Nu kommer den säkert vara kvar där ett tag. Tyvärr var det problem i vintras då barn kastade sten på den, så det är bra om den är skygg, säger Kent-Ove Hvass.

Tjädern har synts till vid förskolan Billingstorp sedan några dagar tillbaka och under torsdagen passade den på att kolla in barnens lekpark bakom förskolan.

– Den har strosat runt här i närheten några dagar och vi har sett den så sent som under fredagsmorgonen, berättar barnskötare Therése Wästefors. Den verkar lugn men samtidigt är den skygg, när någon gick förbi så smög den runt en bil och höll till i ett buskage, säger hon.

När tjädern flög in på gården vid Billingstorp passade förskolelärare Ann Blom på att ta en bild.

– Han gick och pickade vid lekhuset på gården och då försökte en förälder få ut den utanför staketet. Men den flaxade runt och satte sig sedan på en gungställning i stället, säger hon. Barnen som var kvar så dags på eftermiddagen tyckte det var häftigt att få se den spännande fågeln. Samtidigt är det konstigt att den rör sig så nära bebyggelsen, säger Ann Blom.

För fågelskådaren Kent-Ove Hvass är den här tjädern välkänd, den fanns i området redan i vintras.

– Tjädern försvann från området i februari - mars när den ville locka till sig en hona. Men nu har den tydligen kommit tillbaka till området runt Folkets park. Tjädern har även sovit på balkonger i bostadsområdet så han tycker det är ett fint vinterkvarter. Nu kommer den säkert vara kvar där ett tag. Tyvärr var det problem i vintras då barn kastade sten på den, så det är bra om den är skygg, säger Kent-Ove Hvass.