25 okt 2017 18:20

25 okt 2017 18:20

Tekniktreor kan förenkla vården

SKÖVDE: Utvecklar datorspel för vårdsökande

Gymnasieelever på teknikprogrammet vid IT-gymnasiet i Skövde ska utveckla dataspel som gör att sjuka ska hitta rätt inom vården. Projektet kallas ”game on”, en tävling som hålls för fjärde året.

Rätt vård på ett rätt och enkelt sätt – det är en av utmaningarna som sjukvården i norra Europa har i nuläget. Det menar Christina Jörnhall, kommunikationschef vid Region Jönköpings län som nu tar hjälp av tredjeårseleverna på teknikprogrammet vid IT-gymnasiet i Skövde.

– Vi måste förenkla vården, exempelvis är klart att patienter kan bli arga när de sitter på akuten i flera timmar utan att få hjälp och inte vet varför. Jag tror att vi kan hjälpa många människor med hjälp av god kommunikation som når ut till rätt målgrupp, säger Christina Jörnhall, som besökte teknikklassen för ett inledande möte under onsdagen.

Under två veckor i höst kommer eleverna få utveckla datorspel som passar i surfplattor, syftet ska vara att förenkla patientströmmar och göra att sjuka hittar rädd instans.

– Vi har många talangfulla elever som kommer utvecklas ännu mer via projektet. Om vi lyckas göra ett spel som förenklar för vårdsökande kommer alla vinna på det, menade läraren Stefan Folkesson.

Projektet är en tävling där elevernas kunskaper bedöms inom områdena programmering, grafik, gamedesign och uppdragsuppfyllelse. Det är en årlig tävling för tekniktreorna på skolan som kallas ”game on”.

Rätt vård på ett rätt och enkelt sätt – det är en av utmaningarna som sjukvården i norra Europa har i nuläget. Det menar Christina Jörnhall, kommunikationschef vid Region Jönköpings län som nu tar hjälp av tredjeårseleverna på teknikprogrammet vid IT-gymnasiet i Skövde.

– Vi måste förenkla vården, exempelvis är klart att patienter kan bli arga när de sitter på akuten i flera timmar utan att få hjälp och inte vet varför. Jag tror att vi kan hjälpa många människor med hjälp av god kommunikation som når ut till rätt målgrupp, säger Christina Jörnhall, som besökte teknikklassen för ett inledande möte under onsdagen.

Under två veckor i höst kommer eleverna få utveckla datorspel som passar i surfplattor, syftet ska vara att förenkla patientströmmar och göra att sjuka hittar rädd instans.

– Vi har många talangfulla elever som kommer utvecklas ännu mer via projektet. Om vi lyckas göra ett spel som förenklar för vårdsökande kommer alla vinna på det, menade läraren Stefan Folkesson.

Projektet är en tävling där elevernas kunskaper bedöms inom områdena programmering, grafik, gamedesign och uppdragsuppfyllelse. Det är en årlig tävling för tekniktreorna på skolan som kallas ”game on”.