29 nov 2017 17:22

29 nov 2017 17:22

Kreativitet inför advent

SKÖVDE: Elever på floristprogrammet inspirerade

Kreativa floristelever bjöd på ett mysigt event med inspiration och tips. På Fältspaten visade de hur man kan dekorera blommor och kransar inför advent.

Eleverna, som går tredje året på floristprogrammet på Praktiska gymnasiet, hade förberett en mängd kransar och hjärtan i mossa, hyacinter och amaryllis som de sedan visade hur de kan förvandlas till vackra kreationer att pryda hemmet med till advent.

De gav tips och råd om hur man kan dekorera en krans eller ett hjärta, vad man ska tänka på när man förgyller en snittamaryllis som man hänger i fönstret eller hur en vanlig glasburk kan bli till en fin kruka till en hyacint.

Bra övning

Det är andra året som elever från floristprogrammet besöker Fältspateln.

– Förra året var vi här inför allhelgona och vårt mål är att det här ska bli en tradition varje år, säger läraren Elin Nyberg och tillägger:

– Verklighetsförankring är alltid nyttigt. Eleverna har planerat och fått tänka ut vad som kan vara lämpligt till advent. Eleverna gör mycket praktik ute i butik men här får de visa upp sina kunskaper och sitt yrke, som är ett gediget hantverksyrke, inför publik.

Pyssla själva

De hade också med sig en mängd saker som stjärnor, kottar och band så att de som var intresserade kunde dekorera egna blommor och kransar.

– Det här är jättemysigt, de var här förra året med och det är så trevligt att de kommer. Det är storslaget att de kommer hem till en och har den här servicen. Det är roligt att få pyssla själv men man har ju inte alla de här grejerna hemma, säger Elly Eliasson som gjorde två blomsterdekorationer med hyacinter.

– Det är roligt att få se när de håller på. Det finns så mycket enkla saker man kan göra som man inte tänker på, det behöver inte vara så märkvärdigt, tycker Doris Jonsson.

Eleverna hade även försäljning av kransar och blommor som de tillverkat för de som inte ville pyssla själva.

Eleverna, som går tredje året på floristprogrammet på Praktiska gymnasiet, hade förberett en mängd kransar och hjärtan i mossa, hyacinter och amaryllis som de sedan visade hur de kan förvandlas till vackra kreationer att pryda hemmet med till advent.

De gav tips och råd om hur man kan dekorera en krans eller ett hjärta, vad man ska tänka på när man förgyller en snittamaryllis som man hänger i fönstret eller hur en vanlig glasburk kan bli till en fin kruka till en hyacint.

Bra övning

Det är andra året som elever från floristprogrammet besöker Fältspateln.

– Förra året var vi här inför allhelgona och vårt mål är att det här ska bli en tradition varje år, säger läraren Elin Nyberg och tillägger:

– Verklighetsförankring är alltid nyttigt. Eleverna har planerat och fått tänka ut vad som kan vara lämpligt till advent. Eleverna gör mycket praktik ute i butik men här får de visa upp sina kunskaper och sitt yrke, som är ett gediget hantverksyrke, inför publik.

Pyssla själva

De hade också med sig en mängd saker som stjärnor, kottar och band så att de som var intresserade kunde dekorera egna blommor och kransar.

– Det här är jättemysigt, de var här förra året med och det är så trevligt att de kommer. Det är storslaget att de kommer hem till en och har den här servicen. Det är roligt att få pyssla själv men man har ju inte alla de här grejerna hemma, säger Elly Eliasson som gjorde två blomsterdekorationer med hyacinter.

– Det är roligt att få se när de håller på. Det finns så mycket enkla saker man kan göra som man inte tänker på, det behöver inte vara så märkvärdigt, tycker Doris Jonsson.

Eleverna hade även försäljning av kransar och blommor som de tillverkat för de som inte ville pyssla själva.

  • Anneli Malm