11 jan 2018 10:03

11 jan 2018 15:37

18-åring häktad för Örebromord

ÖREBRO: På sannolika skäl misstänkt för mord i lördags

En 18-årig Skövdebo har häktats för mord på en 24-årig man i Örebro. Hur mannen ska ha bragts om livet är oklart, polis och åklagare är mycket förtegna. Ingen vill heller säga något om den pågående insats utanför Skövde som enligt vad SLA erfar har kopplingar till fallet.

Det var i lördags som en död man hittades på en offentlig toalett i centrala Örebro. Polisen har gått ut med uppgiften att den döde är en man född 1994. Kort efter att mannen hittats greps en annan ung man misstänkt för brottet, han anhölls också men han släpptes natten till tisdagen. Han har därefter avförts från utredningen.

Natten till tisdagen anhölls en 18-årig Skövdebo i sin frånvaro, misstänkt för mordet som skulle skett vid 17-tiden på lördagen. Några timmar senare, strax efter klockan fem på morgonen, kunde anhållningsbeslutet verkställas då Örebropolis hämtade mannen på en adress i Skövde kommun. Vad som gjorde att polisen riktade sina misstankar mot honom är oklart.

Förnekar brott

På torsdagsförmiddagen begärde kammaråklagare Karl-Erik Antonsson vid åklagarkammaren i Örebro Skövdebon häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet. Förhandlingen hölls under eftermiddagen i Örebro tingsrätt bakom stängda dörrar.

Mannen förnekade brott, men häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. Åtal ska vara väckt senast om två veckor annars måste åklagaren begära åtalsförlängning.

Men vad som egentligen hände vid Järntorget i lördags är mycket oklart, polis och åklagare har inte lämnat ut några detaljer kring gärningen, såsom hur mannen bragts om livet, om man hittat något mordvapen eller liknande.

– Nej, det är inget vi vill gå ut med, det är så tidigt i utredningen. Jag kan inte säga något om det, säger Antonsson till SLA.

Insats i Skövde

Samtidigt som mordutredningen pågår i Örebro pågår också en insats på en mindre ort utanför Skövde. Enligt vad SLA erfar har denna insats kopplingar till Örebromordet. det bekräftas också av kammaråklagare Karl-Erik Antonsson.

– Det stämmer, vi har en insats där.

På platsen utanför Skövde har polisen arbetat intensivt under flera dagar, området kring ett bostadshus och några mindre intilliggande byggnader är avspärrat.

Väktare vid avspärrning

Förutom att polisens blåvita band tydligt markerar att området är avspärrat för allmänheten så vaktas också avspärrningen av en väktare.

– Man jag kan inte alls kommentera vad vi gör där.

Det var i lördags som en död man hittades på en offentlig toalett i centrala Örebro. Polisen har gått ut med uppgiften att den döde är en man född 1994. Kort efter att mannen hittats greps en annan ung man misstänkt för brottet, han anhölls också men han släpptes natten till tisdagen. Han har därefter avförts från utredningen.

Natten till tisdagen anhölls en 18-årig Skövdebo i sin frånvaro, misstänkt för mordet som skulle skett vid 17-tiden på lördagen. Några timmar senare, strax efter klockan fem på morgonen, kunde anhållningsbeslutet verkställas då Örebropolis hämtade mannen på en adress i Skövde kommun. Vad som gjorde att polisen riktade sina misstankar mot honom är oklart.

Förnekar brott

På torsdagsförmiddagen begärde kammaråklagare Karl-Erik Antonsson vid åklagarkammaren i Örebro Skövdebon häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet. Förhandlingen hölls under eftermiddagen i Örebro tingsrätt bakom stängda dörrar.

Mannen förnekade brott, men häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. Åtal ska vara väckt senast om två veckor annars måste åklagaren begära åtalsförlängning.

Men vad som egentligen hände vid Järntorget i lördags är mycket oklart, polis och åklagare har inte lämnat ut några detaljer kring gärningen, såsom hur mannen bragts om livet, om man hittat något mordvapen eller liknande.

– Nej, det är inget vi vill gå ut med, det är så tidigt i utredningen. Jag kan inte säga något om det, säger Antonsson till SLA.

Insats i Skövde

Samtidigt som mordutredningen pågår i Örebro pågår också en insats på en mindre ort utanför Skövde. Enligt vad SLA erfar har denna insats kopplingar till Örebromordet. det bekräftas också av kammaråklagare Karl-Erik Antonsson.

– Det stämmer, vi har en insats där.

På platsen utanför Skövde har polisen arbetat intensivt under flera dagar, området kring ett bostadshus och några mindre intilliggande byggnader är avspärrat.

Väktare vid avspärrning

Förutom att polisens blåvita band tydligt markerar att området är avspärrat för allmänheten så vaktas också avspärrningen av en väktare.

– Man jag kan inte alls kommentera vad vi gör där.