12 jan 2018 09:42

12 jan 2018 09:42

19-åring åtalas efter farlig bilfärd

SKÖVDE: Genomförde kappkörning och vinglade

Den 19-årige mannen var alkoholpåverkad, körde i hög hastighet och ägnade sig åt kappkörning. Nu åtalas han för grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

Det är en händelse i mitten av december som nu leder till att en 19-årig man fån Skaraborg åtalas. Då ska han på riksväg 26 i Skövde ha kört bil fast han var alkoholpåverkad. provtagning visade att alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft under eller efter färden uppgick till 0,33 milligram per liter.

Under färden ska mannen enligt åklagaren ha kört i hög hastighet, genomfört otillåten kappkörning och omkörning. Han ska också ha kört över heldragen linje.

När han nu åtalas är det som misstänkt för grovt rattfylleri, åklagaren anser att brottet är grovt eftersom hans körning har inneburit påtaglig fara för trafiksäkerheten, och för vårdslöshet i trafik.

19-åringen ska i polisförhör ha erkänt gärningen.

Det finns också ett vittne som har gjort iakttagelser vid händelsen som ska styrka att körningen har inneburit en påtaglig fara.

Det är en händelse i mitten av december som nu leder till att en 19-årig man fån Skaraborg åtalas. Då ska han på riksväg 26 i Skövde ha kört bil fast han var alkoholpåverkad. provtagning visade att alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft under eller efter färden uppgick till 0,33 milligram per liter.

Under färden ska mannen enligt åklagaren ha kört i hög hastighet, genomfört otillåten kappkörning och omkörning. Han ska också ha kört över heldragen linje.

När han nu åtalas är det som misstänkt för grovt rattfylleri, åklagaren anser att brottet är grovt eftersom hans körning har inneburit påtaglig fara för trafiksäkerheten, och för vårdslöshet i trafik.

19-åringen ska i polisförhör ha erkänt gärningen.

Det finns också ett vittne som har gjort iakttagelser vid händelsen som ska styrka att körningen har inneburit en påtaglig fara.