12 jan 2018 16:07

12 jan 2018 16:07

Satsar på egen klassiker

SKÖVDE: Skövdebostäder fyller 75 år

Skövdebostäder fyller 75 år och lanserar nu sin egen klassikertävling, syftet är att få hyresgäster, anställda och andra att röra på sig. Vd Dan Sandén har även utmanat andra chefer inom allmännyttan att delta.

Skövdebostäder kallar sig för en pigg 75-åring och därför startar man upp en lokal variant på idrottstävlingen En svensk klassiker. Tanken är att både hyresgäster, anställda och andra ska lockas till att röra på sig inom olika träningsformer, skidåkning, simning, löpning och cykling.

De olika idrottsgrenarna är öppen för allmänheten och vem som helst kan anmäla sig till klassikern hos Skövdebostäder.

Tävlingen är indelad i tre olika kategorier, mini, midi och maxi. För att exempelvis genomföra maxiklassikern ska man under 2018 åka 75 kilometer skidor, cykla 75 mil, simma 7500 meter samt löpa 75 kilometer.

Just siffran 75 går igen i alla klassikergrenar och anspelar förstås på jubileumsåret.

Det finns dessutom alternativ till på vilket sätt man vill delta. Stavgång, spinning, roddmaskin och gång är exempel på hur man kan utföra sin klassiker.

– Vi hoppas med denna satsning få fler att röra på sig och prova på lite olika idrottsgrenar under året. Detta är en av alla de aktiviteter vi planerar för under vårt 75-årsjubileum. Just klassikern kopplar vi genom att de olika distanserna har anknytning till 75, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder i ett pressmeddelande.

Vd Dan Sandén har utmanat andra chefer inom allmännyttan att delta. Redan har ett 30-tal chefer anmält sig till klassikern och för varje vd som deltar skänker Skövdebostäder 500 kronor till Barncancerfonden.

Skövdebostäder kallar sig för en pigg 75-åring och därför startar man upp en lokal variant på idrottstävlingen En svensk klassiker. Tanken är att både hyresgäster, anställda och andra ska lockas till att röra på sig inom olika träningsformer, skidåkning, simning, löpning och cykling.

De olika idrottsgrenarna är öppen för allmänheten och vem som helst kan anmäla sig till klassikern hos Skövdebostäder.

Tävlingen är indelad i tre olika kategorier, mini, midi och maxi. För att exempelvis genomföra maxiklassikern ska man under 2018 åka 75 kilometer skidor, cykla 75 mil, simma 7500 meter samt löpa 75 kilometer.

Just siffran 75 går igen i alla klassikergrenar och anspelar förstås på jubileumsåret.

Det finns dessutom alternativ till på vilket sätt man vill delta. Stavgång, spinning, roddmaskin och gång är exempel på hur man kan utföra sin klassiker.

– Vi hoppas med denna satsning få fler att röra på sig och prova på lite olika idrottsgrenar under året. Detta är en av alla de aktiviteter vi planerar för under vårt 75-årsjubileum. Just klassikern kopplar vi genom att de olika distanserna har anknytning till 75, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder i ett pressmeddelande.

Vd Dan Sandén har utmanat andra chefer inom allmännyttan att delta. Redan har ett 30-tal chefer anmält sig till klassikern och för varje vd som deltar skänker Skövdebostäder 500 kronor till Barncancerfonden.