16 apr 2018 16:42

16 apr 2018 16:42

Åtalas för slag och sparkar

SKÖVDE: Misshandel på Sandtorget

En 31-årig man har åtalats för att ha med ett stort antal knytnävsslag och sparkar ha misshandlat en man vid Sandtorget sommaren 2016. Dagen efter efterlyste polisen vittnen till vad som beskrevs som en oprovocerad misshandel.

Det var mellan klockan 04 och 05 på morgonen den 28 augusti 2016 som en man attackerades vid Sandtorget. Han stod och pratade i mobiltelefonen när en man plötsligt kom fram och slog honom med knuten näve i ansiktet, enligt de uppgifter polisen kom med dagen efter.

Mannen föll till marken, den okände mannen fortsatte då misshandeln både med sparkar och slag. Enligt uppgifter i anmälan fick han ta emot flera slag och sparkar, bland annat mot huvudet. På något sätt avbröts attacken och mannen kunde kontakta en kamrat som körde honom till sjukhuset. det visade sig senare att hans käke var bruten på två ställen.

Nu, efter 19 månader, åtalas en 31-årig man misstänkt för misshandel. Han misstänks för att ha utdelat ett stort antal knytnävsslag och sparkar och knäningar mot ansiktet på mannen. Brottsoffret drabbades, förutom av käkbrotten, även av smärta, svullnad och hudavskrapningar.

Den åtalade mannan ska i polisförhör ha förnekat misshandeln.

Åklagarens bevisning i fallet är bland andra två vittnen, ett av dem varit i kontakt med brottsoffret i samband med och efter händelsen. Det andra vittnet ska ha varit i kontakt med brottsoffrets flickvän innan och efter händelsen.

Åklagaren anger också att det finns en ljudfil som är inspelad med den misstänktes telefon strax efter händelsen, den ska styrka att det är just han som ligger bakom misshandeln.

Det var mellan klockan 04 och 05 på morgonen den 28 augusti 2016 som en man attackerades vid Sandtorget. Han stod och pratade i mobiltelefonen när en man plötsligt kom fram och slog honom med knuten näve i ansiktet, enligt de uppgifter polisen kom med dagen efter.

Mannen föll till marken, den okände mannen fortsatte då misshandeln både med sparkar och slag. Enligt uppgifter i anmälan fick han ta emot flera slag och sparkar, bland annat mot huvudet. På något sätt avbröts attacken och mannen kunde kontakta en kamrat som körde honom till sjukhuset. det visade sig senare att hans käke var bruten på två ställen.

Nu, efter 19 månader, åtalas en 31-årig man misstänkt för misshandel. Han misstänks för att ha utdelat ett stort antal knytnävsslag och sparkar och knäningar mot ansiktet på mannen. Brottsoffret drabbades, förutom av käkbrotten, även av smärta, svullnad och hudavskrapningar.

Den åtalade mannan ska i polisförhör ha förnekat misshandeln.

Åklagarens bevisning i fallet är bland andra två vittnen, ett av dem varit i kontakt med brottsoffret i samband med och efter händelsen. Det andra vittnet ska ha varit i kontakt med brottsoffrets flickvän innan och efter händelsen.

Åklagaren anger också att det finns en ljudfil som är inspelad med den misstänktes telefon strax efter händelsen, den ska styrka att det är just han som ligger bakom misshandeln.