16 apr 2018 14:33

16 apr 2018 14:33

Konstchef på högskolecafé

SKÖVDE

Konstnären och chefen för Dalslands konstmuseum Jörgen Svensson föreläser vid vårens sista populärvetenskapliga café på Högskolan i Skövde om vad vi ska ha konsten till.

Jörgen Svensson har en gedigen meritförteckning inom konstens värld som chef och professor vid flera olika konstinstitutioner och inte minst verksam konstnär. På senare år har Jörgen Svensson haft utställningar på exempelvis Moderna Museet i Stockholm och medverkat i samlingsutställningar på Göteborgs Konsthall, Gävle Konstcentrum, Manifesta i Bolzano Italien samt på Göteborgs konstbiennal. Jörgen Svensson finns representerad på de flesta av de stora konstmuseerna i Sverige. Till Högskolan i Skövde kommer han onsdagen den 2 maj.

 

Jörgen Svensson har en gedigen meritförteckning inom konstens värld som chef och professor vid flera olika konstinstitutioner och inte minst verksam konstnär. På senare år har Jörgen Svensson haft utställningar på exempelvis Moderna Museet i Stockholm och medverkat i samlingsutställningar på Göteborgs Konsthall, Gävle Konstcentrum, Manifesta i Bolzano Italien samt på Göteborgs konstbiennal. Jörgen Svensson finns representerad på de flesta av de stora konstmuseerna i Sverige. Till Högskolan i Skövde kommer han onsdagen den 2 maj.