17 apr 2018 09:34

18 apr 2018 15:01

M:s löfte: Lillegården får ny fotbollsarena

SKÖVDE: Inför höstens val

Kommunen har den senaste tiden fått kritik för felsatsningar på Lillegården. Nu lovar Moderaterna i ett utspel att det ska byggas en ny fotbollsarena och nya anläggningar för friidrotten vid Lillegården.

I ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen kommer Moderaterna med sitt löfte inför valet. Man säger att Skövdeidrotten behöver bättre förutsättningar och att Alliansen i och med den historiska satsningen på Billingen har ett stort steg tagits. Nu är det dags för nästa steg – man vill skapa en ny tävlingsarena för fotboll på Lillegården liksom nya anläggningar för friidrott.

– Södermalms IP har betytt oerhört mycket för idrotten i Skövde under lång tid. Men nu är arenan sliten och omodern och det är dags att ersätta den. Därför vill vi att Lillegården ska bli ett centrum för idrotten i Skövde, säger Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande, i pressmeddelandet.

På Lillegården kommer fotbollspubliken betydligt närmare planen.

Södermalms IP ska enligt Moderaternas uppfattning rivas, då möjligheter där för bostadsbyggande där.

– Vi har lyssnat på idrottsrörelsen och på alla som söker efter en ny bostad i Skövde. På det här sättet kan vi förbättra förutsättningarna för båda grupperna, säger Katarina Jonsson.

Moderaterna har som mål att genomföra projektet under nästa mandatperiod.

I ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen kommer Moderaterna med sitt löfte inför valet. Man säger att Skövdeidrotten behöver bättre förutsättningar och att Alliansen i och med den historiska satsningen på Billingen har ett stort steg tagits. Nu är det dags för nästa steg – man vill skapa en ny tävlingsarena för fotboll på Lillegården liksom nya anläggningar för friidrott.

– Södermalms IP har betytt oerhört mycket för idrotten i Skövde under lång tid. Men nu är arenan sliten och omodern och det är dags att ersätta den. Därför vill vi att Lillegården ska bli ett centrum för idrotten i Skövde, säger Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande, i pressmeddelandet.

På Lillegården kommer fotbollspubliken betydligt närmare planen.

Södermalms IP ska enligt Moderaternas uppfattning rivas, då möjligheter där för bostadsbyggande där.

– Vi har lyssnat på idrottsrörelsen och på alla som söker efter en ny bostad i Skövde. På det här sättet kan vi förbättra förutsättningarna för båda grupperna, säger Katarina Jonsson.

Moderaterna har som mål att genomföra projektet under nästa mandatperiod.