16 maj 2018 17:53

16 maj 2018 17:53

75-åring firades på Aspö

SKÖVDE: Skövdebostäder firade med rundvandring och tårtkalas

Jubileum. Med tårtkalas och rundvandring i det nya bostadsområdet firade Skövdebostäder sina 75 år.

– Vi firar under hela året med en rad aktiviteter och vi har löpande områdesfester där vi firar tillsammans med våra hyresgäster. I dag är det inbjudna gäster som kommunen, byggentreprenörer, andra fastighetsägare och gamla styrelseledamöter, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder.

Firar på Aspö

Festen hölls på Aspö, ett bostadsområde som nyligen blev klart. Ett område med fokus på hållbarhet, både ekologiskt och socialt, och som visades upp för gästerna. Samtidigt fick de även se den upprustade ladan där festen hölls. En lokal för uthyrning och behovet verkar finnas.

– Den gamla villan här som hyrs ut till fester och bröllop är uthyrd fredag och lördag i två år framöver.

En återblick

Bolaget har endast haft tre personer på vd-posten under årens lopp, där Dan Sandén har företrätts av Gustav Lake och Roland Andersson.

Sandén gav en återblick från när bolaget bildades för 75 år sedan, vad som hänt genom åren som byggnationer och fastighetsförvärv men även tankar inför framtiden.

Det bjöds även på en och annan anekdot som när Lake beslutade att stänga av varmvattnet tre dagar i veckan under energikrisen i början på 1970-talet. Ett beslut som inte var populärt bland hyresgästerna. Det slutade med att rumstemperaturen sänktes i stället.

– Vi firar under hela året med en rad aktiviteter och vi har löpande områdesfester där vi firar tillsammans med våra hyresgäster. I dag är det inbjudna gäster som kommunen, byggentreprenörer, andra fastighetsägare och gamla styrelseledamöter, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder.

Firar på Aspö

Festen hölls på Aspö, ett bostadsområde som nyligen blev klart. Ett område med fokus på hållbarhet, både ekologiskt och socialt, och som visades upp för gästerna. Samtidigt fick de även se den upprustade ladan där festen hölls. En lokal för uthyrning och behovet verkar finnas.

– Den gamla villan här som hyrs ut till fester och bröllop är uthyrd fredag och lördag i två år framöver.

En återblick

Bolaget har endast haft tre personer på vd-posten under årens lopp, där Dan Sandén har företrätts av Gustav Lake och Roland Andersson.

Sandén gav en återblick från när bolaget bildades för 75 år sedan, vad som hänt genom åren som byggnationer och fastighetsförvärv men även tankar inför framtiden.

Det bjöds även på en och annan anekdot som när Lake beslutade att stänga av varmvattnet tre dagar i veckan under energikrisen i början på 1970-talet. Ett beslut som inte var populärt bland hyresgästerna. Det slutade med att rumstemperaturen sänktes i stället.

  • Anneli Malm