16 maj 2018 21:21

16 maj 2018 21:21

Musikelever tog sig ton

SKÖVDE: Elevkonsert på Musikskolan

Elever vid Musikskolan gav smakprov på vad de lärt sig när de spelade på Kulturfabriken under onsdagen. Flöjtgrupp, dragspel och piano stod på repertoaren. För Paradorkestern blev det också ett genrep inför helgens tävling där blåsorkestern deltar.

Elevkonserter inför publik är ett återkommande tema i den kommunala musikskolan.

– Vi har konserter en gång i månaden med olika elever, säger fiollärare Åsa Larm- Larsson. Det är viktigt att få spela upp sitt stycke som eleverna övat på, men det är ju helt frivilligt att delta i elevkonserten. Den som vill, och har ett stycke redo kan spela.

Paradorkestern

För Paradorkestern blev konserten något av ett genrep inför helgens musiktävling, Musik Rum i Västerås. Där ska den 40-musikelever starka orkestern spela i en blåsorkestertävling där 14 orkestrar deltar. Evenemanget Musik Rum arrangeras av Riksförbundet unga musikanter. Paradorkestern finslipade två stycken under kvällens konsert i Timboholmssalen, Finnmark regementes marsch samt The symphonic Gershwin.

En flöjtgrupp spelade musiken till Lennart Hellsings Krakel spektakel och Här dansar herr gurka. Agnes Laurio slog sig ned vid pianot och spelade fyrhändigt piano med sin lärare i afrikanska Zulu war chant.

Låten Rockslusken fick ton till den något ovaliga kombinationen av dragspel och klarinett med Johan Ljungqvist, Alice Alm och Alva Dahlén.

Elevkonserter inför publik är ett återkommande tema i den kommunala musikskolan.

– Vi har konserter en gång i månaden med olika elever, säger fiollärare Åsa Larm- Larsson. Det är viktigt att få spela upp sitt stycke som eleverna övat på, men det är ju helt frivilligt att delta i elevkonserten. Den som vill, och har ett stycke redo kan spela.

Paradorkestern

För Paradorkestern blev konserten något av ett genrep inför helgens musiktävling, Musik Rum i Västerås. Där ska den 40-musikelever starka orkestern spela i en blåsorkestertävling där 14 orkestrar deltar. Evenemanget Musik Rum arrangeras av Riksförbundet unga musikanter. Paradorkestern finslipade två stycken under kvällens konsert i Timboholmssalen, Finnmark regementes marsch samt The symphonic Gershwin.

En flöjtgrupp spelade musiken till Lennart Hellsings Krakel spektakel och Här dansar herr gurka. Agnes Laurio slog sig ned vid pianot och spelade fyrhändigt piano med sin lärare i afrikanska Zulu war chant.

Låten Rockslusken fick ton till den något ovaliga kombinationen av dragspel och klarinett med Johan Ljungqvist, Alice Alm och Alva Dahlén.