17 maj 2018 17:51

17 maj 2018 17:51

Digital framtid visades för kommunanställda

SKÖVDE: Future days i Stadshuset

En konferensrobot möter upp när kommunens mässa för digital teknik öppnar, Future days pågår i Stadshuset under två dagar. ”Syftet är att anställda ska kunna klämma och känna på den senaste digitala tekniken”, säger driftchef Therese Ahlberg,

Under torsdag och fredag är hela entréplanet i Stadshuset fyllt med företag som visar upp det senaste i digital teknik. Drop-in mässan som kallas Future days vänder sig till all personal inom kommunen.

Syftet är att inspirera och informera om digitala framtidslösningar. Inbjudningar har även gått ut till samtliga kommuner i Skaraborg.

– Mässan är till för alla våra medarbetare, det kan till exempel vara både lärare och vårdpersonal som vill besöka mässan.

– Det handlar om att hjälpa medarbetare att få upp ögonen för vad digital teknik kan erbjuda för dem, säger initiativtagaren, Therese Ahlberg, driftchef för IT och verksamhetsutveckling.

Ett smart hem har byggts upp i en monter. Via röstassisten Alexa kan man styra belysning, visa recept på datorn, få samtal uppringda eller styra tv och musik. Skaraborgs innovationssluss varpå plats och hjälpte till med idélösningar.

Peter Brauner från företaget Gaia demonstrerade VR-glasögonen Hollow lens. Här ser man sin reella omgivning blandad med digital information, så kallad mixed reality.

Stefan Helander från Previct visade en medicinteknisk produkt för digital beroendevård. Via bildtelefon och alkoholmätare lämnar man själv sitt nykterhetstest som registreras hos vårdgivaren. Det är ett vårdkoncept som flera kommuner har nappat på, bland andra Skövde.

Under torsdag och fredag är hela entréplanet i Stadshuset fyllt med företag som visar upp det senaste i digital teknik. Drop-in mässan som kallas Future days vänder sig till all personal inom kommunen.

Syftet är att inspirera och informera om digitala framtidslösningar. Inbjudningar har även gått ut till samtliga kommuner i Skaraborg.

– Mässan är till för alla våra medarbetare, det kan till exempel vara både lärare och vårdpersonal som vill besöka mässan.

– Det handlar om att hjälpa medarbetare att få upp ögonen för vad digital teknik kan erbjuda för dem, säger initiativtagaren, Therese Ahlberg, driftchef för IT och verksamhetsutveckling.

Ett smart hem har byggts upp i en monter. Via röstassisten Alexa kan man styra belysning, visa recept på datorn, få samtal uppringda eller styra tv och musik. Skaraborgs innovationssluss varpå plats och hjälpte till med idélösningar.

Peter Brauner från företaget Gaia demonstrerade VR-glasögonen Hollow lens. Här ser man sin reella omgivning blandad med digital information, så kallad mixed reality.

Stefan Helander från Previct visade en medicinteknisk produkt för digital beroendevård. Via bildtelefon och alkoholmätare lämnar man själv sitt nykterhetstest som registreras hos vårdgivaren. Det är ett vårdkoncept som flera kommuner har nappat på, bland andra Skövde.