05 jun 2018 13:40

05 jun 2018 13:40

Satsning på äldres tänder

SKÖVDE

I höst startar ett projekt för att stärka munhälsan hos personer över 65 år.

Vård- och omsorgsnämnden i Skövde har beslutat att teckna avtal med Folktandvården i Västra Götalandsregionen som innebär att omvårdnadsverksamheten i kommunen får tillgång till en tandhygienist med 50 procent av en tjänst under en 3-årsperiod.

– God munhälsa är otroligt viktigt och det känns jättekul att vi kan göra det här projektet. Vi tror att det kommer stärka kompetensen och på så sätt ge bättre tandhälsa för de äldre, säger nämndens ordförande Theres Sahlström (M).

– Projektet har funnits i Mariestad tidigare och det finns väldigt goda erfarenheter därifrån.

Projektet startar i oktober 2018. Regionen står för samtliga personalkostnader under perioden och Skövde kommun för arbetsplats.

Vård- och omsorgsnämnden i Skövde har beslutat att teckna avtal med Folktandvården i Västra Götalandsregionen som innebär att omvårdnadsverksamheten i kommunen får tillgång till en tandhygienist med 50 procent av en tjänst under en 3-årsperiod.

– God munhälsa är otroligt viktigt och det känns jättekul att vi kan göra det här projektet. Vi tror att det kommer stärka kompetensen och på så sätt ge bättre tandhälsa för de äldre, säger nämndens ordförande Theres Sahlström (M).

– Projektet har funnits i Mariestad tidigare och det finns väldigt goda erfarenheter därifrån.

Projektet startar i oktober 2018. Regionen står för samtliga personalkostnader under perioden och Skövde kommun för arbetsplats.