17 jun 2018 18:33

17 jun 2018 23:27

Det blev en blöt kväll på Billingehus

SKÖVDE: Bilkö och finklätt när studenterna anlände till årets bal

Bilarna brummade och klackarna klickade när det var dags för bal uppe på Billingehus.
– Det känns väldigt bra, spännande och lite overkligt, tyckte Klara Hemström.

En lång kö av amerikanare och moderna sportbilar ledde fram till den röda mattan vid First hotel Billingehus när det var bal på söndagskvällen.

– Är vi först? Det här blir nog roligt, sa en förvånad Samuel Antonsson som anlände till balen med Armina Zahirovic.

Över 600 studentfirare tog sig från Billingehov upp till balen under dels uppehåll, men också skyfall. Några som anlände när det fortfarande var torrt på röda mattan var Klara Hemström och Olof Gustafsson.

– Det känns väldigt bra, spännande och lite overkligt, tyckte Klara.

– Alla är så fina och nu får vi en sista kväll med alla på samma ställe där vi är extra uppklädda, konstaterade de båda.

Inne på hotellet väntades fördrinkar för studenterna i väntan på att det skulle bli dags för trerätters middag inne på restaurangen.

– Jag är väldigt hungrig nu, så jag vill gärna komma in och käka lite mat, konstaterade Adrian Bodin som satt och väntade tålmodigt med Carl Andersson, Cornelia Storm Karlén och Ida Franzén.

Till förrätt bjöds det på skaldjurscanape på solrosbröd och till varmrätt blev det långbakad oxrygg med bland annat potatisgratäng och dragonsky innan man avslutade med chokladpastej till efterätt.

En lång kö av amerikanare och moderna sportbilar ledde fram till den röda mattan vid First hotel Billingehus när det var bal på söndagskvällen.

– Är vi först? Det här blir nog roligt, sa en förvånad Samuel Antonsson som anlände till balen med Armina Zahirovic.

Över 600 studentfirare tog sig från Billingehov upp till balen under dels uppehåll, men också skyfall. Några som anlände när det fortfarande var torrt på röda mattan var Klara Hemström och Olof Gustafsson.

– Det känns väldigt bra, spännande och lite overkligt, tyckte Klara.

– Alla är så fina och nu får vi en sista kväll med alla på samma ställe där vi är extra uppklädda, konstaterade de båda.

Inne på hotellet väntades fördrinkar för studenterna i väntan på att det skulle bli dags för trerätters middag inne på restaurangen.

– Jag är väldigt hungrig nu, så jag vill gärna komma in och käka lite mat, konstaterade Adrian Bodin som satt och väntade tålmodigt med Carl Andersson, Cornelia Storm Karlén och Ida Franzén.

Till förrätt bjöds det på skaldjurscanape på solrosbröd och till varmrätt blev det långbakad oxrygg med bland annat potatisgratäng och dragonsky innan man avslutade med chokladpastej till efterätt.

  • Joacim F Kaiberger