11 jul 2018 14:44

11 jul 2018 14:44

Äventyrare och elitidrottare klara till Sweden outdoor festival

SKÖVDE

Äventyraren Jonathan Ljungqvist och elitidrottaren Peter Ojala föreläser på Sweden outdoor festival.

Den 15-16 september är det Sweden Outdoor Festival i Skövde och nu är ytterligare två föreläsare klara. Det är äventyraren Jonathan Ljungqvist och elitidrottaren Peter Ojala

– Både Jonathan och Peter är bördiga från Västergötland och det är extra roligt att få möjlighet att visa upp våra lokala äventyrare och elitidrottare för ”hemmapubliken”, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde, i ett pressmeddelande.

Jonathan Ljungqvist reste 2015 i Vikingarnas färdvatten. Tillsammans med Marcus Aspsjö gav han sig ut på Sveriges längsta paddlingsexpedition genom tiderna. Det tog 140 dagar att paddla från Helsingborg till Istanbul i Turkiet. Peter är elitidrottare från Vänersborg med två paralympiska spel bakom sig. Han blev ryggmärgsskadad efter en bilolycka för drygt 20 år sedan och började då idrotta på allvar.

Den 15-16 september är det Sweden Outdoor Festival i Skövde och nu är ytterligare två föreläsare klara. Det är äventyraren Jonathan Ljungqvist och elitidrottaren Peter Ojala

– Både Jonathan och Peter är bördiga från Västergötland och det är extra roligt att få möjlighet att visa upp våra lokala äventyrare och elitidrottare för ”hemmapubliken”, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde, i ett pressmeddelande.

Jonathan Ljungqvist reste 2015 i Vikingarnas färdvatten. Tillsammans med Marcus Aspsjö gav han sig ut på Sveriges längsta paddlingsexpedition genom tiderna. Det tog 140 dagar att paddla från Helsingborg till Istanbul i Turkiet. Peter är elitidrottare från Vänersborg med två paralympiska spel bakom sig. Han blev ryggmärgsskadad efter en bilolycka för drygt 20 år sedan och började då idrotta på allvar.