12 jul 2018 22:42

12 jul 2018 22:44

Solig bilträff lockade många

SKÖVDE: Fullt av veteranbilar på Hertig Johans torg

Citroën, Cadillac, Ford och Lincoln - det fanns gott om olika bilmärken bland veteranerna som ställdes ut under torsdagen.
– Jag tycker att det är kul med gamla grejer och är själv en samlare, men inte av veteranbilar. Därför tycker jag om att gå och kolla på dem när de kommer hit i stället, menar Ronny Hansson.

Under torsdagskvällen rullade ett tjugotal veteranbilar in på torget. Bakom ratten till en Pontiac Bonneville från 1968 satt Britt-Marie Thor.

– Jag har ett stort bilintresse, så för mig var det självklart att åka hit. Min bil köpte jag i maj 2014, då hade jag letat efter en Bonneville länge och kände att nu var det dags. Det allra bästa med den är hur den låter, sedan känns det lyxigt att ha en cabbe också, tycker hon.

Samlar på en hel del

Någon som alltid försöker att tajma in bilträffar är Ronny Hansson. Han är väldigt förtjust i saker som har några år på nacken.

– Jag samlar på allt ifrån adventskalendrar till papper och hyllor från 50-talet. Fast det är något billigare än bilar, så dem går jag hellre och tittar på, förklarar han med glimten i ögat.

Förra torsdagen, då bilträffen hade premiär, hade han dock fullt ut med en egen utställning:

– Då var jag i Örebro med alla mina adventskalendrar och nästa torsdag ska jag iväg och dansa, så det var extra kul att jag kunde i dag. Jag är svag för röda parlyktor på en Cadillac, men annars gillar jag de flesta modellerna. Favoriterna är bilarna från slutet av 50-talet, när vingarna blev större och större. Då fanns det nästan inga gränser på hur de kunde se ut.

Under torsdagskvällen rullade ett tjugotal veteranbilar in på torget. Bakom ratten till en Pontiac Bonneville från 1968 satt Britt-Marie Thor.

– Jag har ett stort bilintresse, så för mig var det självklart att åka hit. Min bil köpte jag i maj 2014, då hade jag letat efter en Bonneville länge och kände att nu var det dags. Det allra bästa med den är hur den låter, sedan känns det lyxigt att ha en cabbe också, tycker hon.

Samlar på en hel del

Någon som alltid försöker att tajma in bilträffar är Ronny Hansson. Han är väldigt förtjust i saker som har några år på nacken.

– Jag samlar på allt ifrån adventskalendrar till papper och hyllor från 50-talet. Fast det är något billigare än bilar, så dem går jag hellre och tittar på, förklarar han med glimten i ögat.

Förra torsdagen, då bilträffen hade premiär, hade han dock fullt ut med en egen utställning:

– Då var jag i Örebro med alla mina adventskalendrar och nästa torsdag ska jag iväg och dansa, så det var extra kul att jag kunde i dag. Jag är svag för röda parlyktor på en Cadillac, men annars gillar jag de flesta modellerna. Favoriterna är bilarna från slutet av 50-talet, när vingarna blev större och större. Då fanns det nästan inga gränser på hur de kunde se ut.

  • Julia Jonsson