10 aug 2018 07:42

10 aug 2018 07:42

Kraftig blåst väntas i eftermiddag

SKÖVDE

SMHI har varnat för att stormbyar kommer att drabba Västsverige under fredagen. Även i Skaraborg blir det blåsigt med vindbyar till upp mot 20 meter per sekund.

Det är främst Dalsland och Bohuslän som kommer att märka av stormbyarna som tilltar på morgonen utmed Västkusten där SMHI har gått ut med en klass 2-varning.

– Under fredagsmorgonen kommer vinden nå upp till stormnivåer ute på Skagerack som sedan når kustlandet under eftermiddagen. Det här är kraftiga vindbyar och man bör iaktta försiktighet, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI, till GP.

Vinden avtar lite när den kommer in över fastlandet men det blir ändå blåsigt i stora delar av Västsverige med vindbyar upp till 20 meter per sekund i Västergötland, från eftermiddagen och framåt kvällen, innan vinden avtar något.

Temperaturen väntas stiga till 21 grader under fredagen, innan den sjunker till 14 grader under kvällen.

Det är främst Dalsland och Bohuslän som kommer att märka av stormbyarna som tilltar på morgonen utmed Västkusten där SMHI har gått ut med en klass 2-varning.

– Under fredagsmorgonen kommer vinden nå upp till stormnivåer ute på Skagerack som sedan når kustlandet under eftermiddagen. Det här är kraftiga vindbyar och man bör iaktta försiktighet, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI, till GP.

Vinden avtar lite när den kommer in över fastlandet men det blir ändå blåsigt i stora delar av Västsverige med vindbyar upp till 20 meter per sekund i Västergötland, från eftermiddagen och framåt kvällen, innan vinden avtar något.

Temperaturen väntas stiga till 21 grader under fredagen, innan den sjunker till 14 grader under kvällen.