14 sep 2018 14:33

14 sep 2018 14:33

Misstänkt för skjutning på fri fot

SKÖVDE

Den 24-åring som misstänks för beskjutningen mot en buss där en SD-politiker färdades är inte längre häktad.

Den 24-årige mannan häktades den 31 augusti på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot. Han misstänktes för beskjutningen utanför Tidan mot en buss där en riksdagsledamot från Sverigedemokraterna färdades. Men i måndags försattes han på fri fot efter beslut samma dag av vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm, vid åklagarkammaren i Skövde.

24-åringen har hela tiden förnekat brott, men enligt uppgift kvarstår misstankarna mot honom och utredningen fortsätter.

När mannen var frihetsberövad var åklagaren efter beslut av Skaraborgs tingsrätt tvungen att komma med ett åtal mot honom eller begära honom fortsatt häktad senast den 14 september, alltså på fredagen. Men eftersom han inte längre är häktad gäller inte det datumet längre.

Den 24-årige mannan häktades den 31 augusti på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot. Han misstänktes för beskjutningen utanför Tidan mot en buss där en riksdagsledamot från Sverigedemokraterna färdades. Men i måndags försattes han på fri fot efter beslut samma dag av vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm, vid åklagarkammaren i Skövde.

24-åringen har hela tiden förnekat brott, men enligt uppgift kvarstår misstankarna mot honom och utredningen fortsätter.

När mannen var frihetsberövad var åklagaren efter beslut av Skaraborgs tingsrätt tvungen att komma med ett åtal mot honom eller begära honom fortsatt häktad senast den 14 september, alltså på fredagen. Men eftersom han inte längre är häktad gäller inte det datumet längre.