06 nov 2013 18:45

23 jan 2015 15:34

HF-förlust mot tabelltvåan

Skövde HF inledde lovande, men lyckades inte stå emot tabelltvåan Skuru över 60 minuter.

Bortalaget kopplade grepp i slutet av den första halvleken och sedan kunde inte Skövde komma igen.

Bara periodvis förmådde SHF stå emot Nackagänget, men man var på väg i kapp i den andra halvleken. Närmare än två mål kom inte Skövde som trots allt visade upp en hel del positivt spelmässigt.

Andra halvlek

Slut: 28-33. Skövde gjorde ett tappert försök att ta sig i kapp, men lyckades inte. Skuru var numret större den här kvällen och visade varför man ligger i toppen av tabellen. 26-31 och 26-32 fem minuter före slutet punkterade matchen definitivt. Anna-Maria Johansson, Ewelina Danielsson och Viktoria Börjesson de främsta i hemmalaget.

51 min: 25-29. Skövde HF var i ett utsatt läge i paus, men med stödet från 986 åskådare har man tagit sig tillbaka in i matchen. Som minst har försprånget varit två mål och bortalaget såg skärrat ut, men Skuru har kommit tillbaka de senaste minuterna och har nu fyra bollars ledning. Nu krävs det en ordentlig kraftsamling från Skövde HF:s sida för att vända det här.

40 min: 20-23. Precis som i den första halvleken en jämn inledning och Skövde HF jobbar hårt för att komma i kapp. Man gör det också med viss framgång och Skurus försprång har krympt från sex till tre mål. Lite oro i bortalaget som tar en timeout för att rätta till sitt spel. Inget bra försvarsspel från något av lagen hittills efter paus och målen haglar in. 13 fullträffar så här långt i den andra halvleken.

Första halvlek

Halvtid: 12-18. Efter en lovande inledning där Skövde HF fick ett litet grepp om Skuru har bortalaget tagit över och det är Nackagänget som kraftfullt har dominerat den andra halvan av första halvlek. Skövde hängde med i en kvart och ledde så långt med 9-8, men sedan har matchen runnit hemmalaget ur händerna. Skuru gjorde 10-3 på sista kvarten och Skövde har inte alls fått stopp på tabelltvåans framfart samtidigt som de offensiva krafterna sinat.

21 min: 9-12. Skuru har kommit tillbaka efter hemmalagets miniryck och har vänt på matchen. Skövde kommer inte åt Skuru bakåt på samma sätt som i början, men har bra utdelning offensivt och framförallt är det Anna-Maria Johansson som visat vägen. Fyra mål från henne hittills. Två missade straffar dock från Skövde och tveksamt om man har råd att missa från sju meter ifall det ska bli seger. Nu timeout från Skövdetränaren Magnus Frisk. Ska det göra så att SHF kan komma tillbaka efter en svag period?

10 min: 6-3. Jämn inledning på matchen i Arena Skövde och lagen följdes åt till en början. Ingen riktig karaktär hittills och det är inget lag som tagit tag i taktpinnen ordentligt, men Skövde spelar bra försvar och har via tre raka mål precis skaffat sig en målmässig lucka vilket fått Skuru att ta en tidig timeout.

Inför

Publiken strömmar till i Arena Skövde och det råder spänd förväntan inför mötet mellan Skövde HF och Skuru IK. Ska Skövde HF kunna rubba serietvåan? SLA är på plats och strax är det dags för avkast.

Bortalaget kopplade grepp i slutet av den första halvleken och sedan kunde inte Skövde komma igen.

Bara periodvis förmådde SHF stå emot Nackagänget, men man var på väg i kapp i den andra halvleken. Närmare än två mål kom inte Skövde som trots allt visade upp en hel del positivt spelmässigt.

Andra halvlek

Slut: 28-33. Skövde gjorde ett tappert försök att ta sig i kapp, men lyckades inte. Skuru var numret större den här kvällen och visade varför man ligger i toppen av tabellen. 26-31 och 26-32 fem minuter före slutet punkterade matchen definitivt. Anna-Maria Johansson, Ewelina Danielsson och Viktoria Börjesson de främsta i hemmalaget.

51 min: 25-29. Skövde HF var i ett utsatt läge i paus, men med stödet från 986 åskådare har man tagit sig tillbaka in i matchen. Som minst har försprånget varit två mål och bortalaget såg skärrat ut, men Skuru har kommit tillbaka de senaste minuterna och har nu fyra bollars ledning. Nu krävs det en ordentlig kraftsamling från Skövde HF:s sida för att vända det här.

40 min: 20-23. Precis som i den första halvleken en jämn inledning och Skövde HF jobbar hårt för att komma i kapp. Man gör det också med viss framgång och Skurus försprång har krympt från sex till tre mål. Lite oro i bortalaget som tar en timeout för att rätta till sitt spel. Inget bra försvarsspel från något av lagen hittills efter paus och målen haglar in. 13 fullträffar så här långt i den andra halvleken.

Första halvlek

Halvtid: 12-18. Efter en lovande inledning där Skövde HF fick ett litet grepp om Skuru har bortalaget tagit över och det är Nackagänget som kraftfullt har dominerat den andra halvan av första halvlek. Skövde hängde med i en kvart och ledde så långt med 9-8, men sedan har matchen runnit hemmalaget ur händerna. Skuru gjorde 10-3 på sista kvarten och Skövde har inte alls fått stopp på tabelltvåans framfart samtidigt som de offensiva krafterna sinat.

21 min: 9-12. Skuru har kommit tillbaka efter hemmalagets miniryck och har vänt på matchen. Skövde kommer inte åt Skuru bakåt på samma sätt som i början, men har bra utdelning offensivt och framförallt är det Anna-Maria Johansson som visat vägen. Fyra mål från henne hittills. Två missade straffar dock från Skövde och tveksamt om man har råd att missa från sju meter ifall det ska bli seger. Nu timeout från Skövdetränaren Magnus Frisk. Ska det göra så att SHF kan komma tillbaka efter en svag period?

10 min: 6-3. Jämn inledning på matchen i Arena Skövde och lagen följdes åt till en början. Ingen riktig karaktär hittills och det är inget lag som tagit tag i taktpinnen ordentligt, men Skövde spelar bra försvar och har via tre raka mål precis skaffat sig en målmässig lucka vilket fått Skuru att ta en tidig timeout.

Inför

Publiken strömmar till i Arena Skövde och det råder spänd förväntan inför mötet mellan Skövde HF och Skuru IK. Ska Skövde HF kunna rubba serietvåan? SLA är på plats och strax är det dags för avkast.