06 nov 2013 18:45

23 jan 2015 15:25

IFK tappade igen - oavgjort mot Sävehof

Det blev en ny rysare för IFK Skövde i Elitserien, ännu en gång tappade laget en klar ledning till oavgjort. 29—29 slutade drabbningen mot Sävehof i Partillebohallen.

IFK Skövde hade bra grepp om händelserna och ledde med 21—16 som mest, men tre utvisningar i tät följd mitt i halvleken gjorde att Sävehof kunde knapra in på försprånget. IFK fick spela fyra mot sex vid två tillfällen.

Sävehof var i kapp till 25—25, men IFK kom tillbaka och ledde med två bollar. När Rasmus Wremer satte 29—27 på straff med mindre än tre minuter kvar kändes det som en liten matchboll, men Sävehof kom igen och Eric Forsell Schefvert blev poängräddare när han satte 29—29 med 30 sekunder kvar. IFK hade bollen på slutet, men kom inte till några bra avslut.

För fjärde gången den här säsongen slutade en match oavgjort och laget har fortfarande bara vunnit en match så här långt, Rimbo borta.

IFK Skövde började piggt och hade Linus Lake tillbaka som spelmotor efter lårskada. Jonas Källman började som vänstersexa för första gången sedan han kom till klubben. Efter drygt tio minuter tog Rasmus Wremer över efter Lake och Källman flyttades ut på nio meter igen. En jämn och tät första halvlek där främst Robert Lechtes spel i IFK-målet bidrog till pausledningen med 13-11. Han ledde målvaktsmatchen klart mot Peter Johannesson så långt. IFK:s bästa period var när de gick från 8-8 till 11-8 och höll hemmalaget mållöst i åtta minuter. Då var Lechte grym.

Lechte var bra hela matchen och var lagets bästa spelare.

Andra halvlek

Slut: Sävehof kvitterar till 29-29 med 30 sekunder kvar. IFK får sedan sista läget men utan att lyckas näta. Matchen slutar oavgjort.

50: Tuff period för IFK Skövde som drog på sig tre utvisningar i tät följd och spelade fyra mot sex vid två tillfällen. Ledningen krymper, nu 25-23. Bra ändå med tanke omständigheterna. Bra beslut av tränaren Peter Johansson att ta time out. Nu gäller det att bryta trenden...

40 min: IFK spelar bra försvarsspel och det öppnar för kontringar. IFK har just nu fått stopp på Sävehofs anfallsspel och nu gäller det att orka hålla energin uppe. För tillfället är det inga problem. Linus Lake fortsätter att vara framgångsrik. Sävehof tar time out efter straffmål av Rasmus Wremer som betyder IFK-ledning med 21-16.

30 min: Klart för spel i andra halvlek. Nu skall vi se om IFK orkar hela vägen den här gången.

Första halvlek

Halvtid: IFK Skövde leder så långt med 13-11. Det stod 8-8, sedan spikade Robert Lechte igen i målet och IFK gick till en tremålsledning som grundlade pausledningen. En tät match där Lechtes målvaktsspel (elva räddningar) starkt bidrar till ledningen. Lake spelade de första tio minuterna och är pigg. Jonas Källman ut på nio meter igen när Lake gick ut och Rasmus Wremer tog över som spelmotor. Börjar Lake andra halvlek?

20 min: Fortsatt jämnt, utvisningar i båda lagen som man klarar bra. Robert Lechte har en mycket bra period med flera kanonräddningar. Även Peter Johannesson i hemmamålet har spelat upp sig. 8-7 till Sävehof.

10 min: Bra start av IFK Skövde. Laddat från början, Linus Lake gjorde de två första IFK-målen. IFK hade 4-2, men Sävehof kommer in i matchen allt mer och hittar luckor i IFK-försvaret. Skövde bra med i matchen och inledningen är lovande. Jonas Källman spelar vänsersex från start, första gången sedan han kom till IFK. 4-4 så här långt.

Inför

15 minuter till match. Damelitmötet mellan Sävehof och Team Eslöv precis slut. Sävehof vinner programenligt med 33-26. Herrarna ute på banan för den avslutande uppvärmningen. IFK har aviserad laguppställning och Linus Lake värmer för fullt och ser redo ut för comeback efter sin lårskada. Skall bli spännande att se hur mycket speltid det blir.

IFK Skövde hade bra grepp om händelserna och ledde med 21—16 som mest, men tre utvisningar i tät följd mitt i halvleken gjorde att Sävehof kunde knapra in på försprånget. IFK fick spela fyra mot sex vid två tillfällen.

Sävehof var i kapp till 25—25, men IFK kom tillbaka och ledde med två bollar. När Rasmus Wremer satte 29—27 på straff med mindre än tre minuter kvar kändes det som en liten matchboll, men Sävehof kom igen och Eric Forsell Schefvert blev poängräddare när han satte 29—29 med 30 sekunder kvar. IFK hade bollen på slutet, men kom inte till några bra avslut.

För fjärde gången den här säsongen slutade en match oavgjort och laget har fortfarande bara vunnit en match så här långt, Rimbo borta.

IFK Skövde började piggt och hade Linus Lake tillbaka som spelmotor efter lårskada. Jonas Källman började som vänstersexa för första gången sedan han kom till klubben. Efter drygt tio minuter tog Rasmus Wremer över efter Lake och Källman flyttades ut på nio meter igen. En jämn och tät första halvlek där främst Robert Lechtes spel i IFK-målet bidrog till pausledningen med 13-11. Han ledde målvaktsmatchen klart mot Peter Johannesson så långt. IFK:s bästa period var när de gick från 8-8 till 11-8 och höll hemmalaget mållöst i åtta minuter. Då var Lechte grym.

Lechte var bra hela matchen och var lagets bästa spelare.

Andra halvlek

Slut: Sävehof kvitterar till 29-29 med 30 sekunder kvar. IFK får sedan sista läget men utan att lyckas näta. Matchen slutar oavgjort.

50: Tuff period för IFK Skövde som drog på sig tre utvisningar i tät följd och spelade fyra mot sex vid två tillfällen. Ledningen krymper, nu 25-23. Bra ändå med tanke omständigheterna. Bra beslut av tränaren Peter Johansson att ta time out. Nu gäller det att bryta trenden...

40 min: IFK spelar bra försvarsspel och det öppnar för kontringar. IFK har just nu fått stopp på Sävehofs anfallsspel och nu gäller det att orka hålla energin uppe. För tillfället är det inga problem. Linus Lake fortsätter att vara framgångsrik. Sävehof tar time out efter straffmål av Rasmus Wremer som betyder IFK-ledning med 21-16.

30 min: Klart för spel i andra halvlek. Nu skall vi se om IFK orkar hela vägen den här gången.

Första halvlek

Halvtid: IFK Skövde leder så långt med 13-11. Det stod 8-8, sedan spikade Robert Lechte igen i målet och IFK gick till en tremålsledning som grundlade pausledningen. En tät match där Lechtes målvaktsspel (elva räddningar) starkt bidrar till ledningen. Lake spelade de första tio minuterna och är pigg. Jonas Källman ut på nio meter igen när Lake gick ut och Rasmus Wremer tog över som spelmotor. Börjar Lake andra halvlek?

20 min: Fortsatt jämnt, utvisningar i båda lagen som man klarar bra. Robert Lechte har en mycket bra period med flera kanonräddningar. Även Peter Johannesson i hemmamålet har spelat upp sig. 8-7 till Sävehof.

10 min: Bra start av IFK Skövde. Laddat från början, Linus Lake gjorde de två första IFK-målen. IFK hade 4-2, men Sävehof kommer in i matchen allt mer och hittar luckor i IFK-försvaret. Skövde bra med i matchen och inledningen är lovande. Jonas Källman spelar vänsersex från start, första gången sedan han kom till IFK. 4-4 så här långt.

Inför

15 minuter till match. Damelitmötet mellan Sävehof och Team Eslöv precis slut. Sävehof vinner programenligt med 33-26. Herrarna ute på banan för den avslutande uppvärmningen. IFK har aviserad laguppställning och Linus Lake värmer för fullt och ser redo ut för comeback efter sin lårskada. Skall bli spännande att se hur mycket speltid det blir.