07 nov 2013 16:49

23 jan 2015 15:34

Vilken onsdagskväll för Sjöstrand

HANDBOLL: Vann seriefinalen med Kiel och tog hem mångmiljonvinst på trav

Onsdagen den 6 november är en dag som landslagsmålvakten Johan Sjöstrand sent ska glömma.
Först vann hans Kiel seriefinalen mot Rhein-Neckar Löwen i tyska Bundesliga med 31–28.
Som om detta inte vore nog vann han även en mångmiljonvinst (!) på trav under Solvallas V86-omgång.

Han tog som ensam vinnare hem hela potten på 3,5 miljoner kronor och tillsammans med ytterligare spelvinster blev det totalt 3,7 miljoner på pluskontot.

– Det var verkligen en bra dag för mig, riktigt häftigt. Jag har vunnit några hundratusen kronor tidigare men aldrig flera miljoner. Förhoppningsvis är det inte sista gången heller. Jag har varit inne i ett sjukt stim under de senaste veckorna, säger Johan Sjöstrand när SLA får tag i honom i bilen på väg hem till Sverige under torsdagen.

– Jag brukar oftast satsa på att få pengar på endast åttarättspotten och den här gången gick det verkligen vägen. Jag brukar spela med några polare och några av dem hörde av sig efter matchen. De hade en känsla att jag hade satt den. Jag brukar spela med några kompisar men den här gången var jag ensam. Det var trevligt och det är sköna bonuspengar för mig, fortsätter Sjöstrand.

Stort travintresse

Sjöstrand – som har HK Country som moderklubb och har spelat i IFK Skövde – har fått två dagar ledigt från sin tyska klubb och passar då på att åka till Göteborg för att spela på hästar. Det hör annars inte till vanligheterna för oftast är det fullt upp med livet som handbollsproffs.

Trav är som SLA har uppmärksammat tidigare hans stor passion i livet vid sidan av handbollen och 26-åringen äger flera hästar.

– Jag älskar trav. Jag tränar handboll två, tre timmar om dagen i Kiel men sedan har jag mycket fritid. Jag följer med och ser travlopp på datorn varje dag när jag får tid över, berättar Sjöstrand och upplyser om att en av hans hästar Appolon De Kacy startar på Vincennes i Paris på torsdagskvällen.

– Hästen är inköpt i Frankrike och anmäld till alla lopp där. Nu är förstapriset 150 000 kronor och det är ju mer än vad det är i Sverige på V75. Men på Åby ikväll (torsdag) är det bara lir för min del.

Det kan således bli fler fina slantar in på Sjöstrands miljonkonto. Vem vet, med den här vinsten kanske det även blir ytterligare något hästköp.

Några tips till hur man gör för att lyckas vinna på hästar?

– Det är svårt att säga. Jag ser varenda lopp jag kan på datorn så det är väl ingen slump bakom mina vinster längre. Det är inte bara tur om jag säger så.

Leder Bundesliga

Det har gått bra för Kiel i tyska Bundesliga. Laget har tio vinster på elva matcher. De har bara en förlust mot Magdeburg och på onsdagskvällen vann laget seriefinalen mot Rhein-Neckar Löwen.

– Det var en väldigt viktig match för oss. Vi behöver slå topplagen och framförallt på hemmaplan. Säsongen har börjat bra för oss med tanke på att vi har många nya spelare och verkligen ett nytt lag. Min egen säsong har varit helt ok även om det har varit lite upp och ner. Jag och Palicka (målvaktskollegan Andreas) jobbar mycket som ett par och vårt samarbete har fungerat bra, vi leder ju serien.

Kiel prioriterar ligan främst men spelar även Champions league och där ligger laget trea i gruppspelet bakom danska Kolding och polska Vive Targi Kielce efetr fyra spelade matcher.

EM väntar efter nyår

Sverige är kvalificerat till handbolls-EM i Danmark i början av nästa år (12–26 januari) och en del i uppladdningen inför det mästerskapet var Super cup i Tyskland förra helgen. Sverige vann mot Egypten (40–29) men förlorade mot Tyskland (24–29) och Polen (28–29).

– Vi hade ett väldigt ungt, oprövat lag och saknade några tunga pjäser så vi ska inte dra så stora växlar på det. Det var en bra turnering att spela för det är inte så många fler tillfällen med matcher i landslaget före EM, säger landslagsmålvakten.

I Sveriges EM-grupp ingår Kroatien, Montenegro och Vitryssland.

– Kroatien sticker ut lite extra men de andra två lagen ska vi ha en bra chans att kunna slå. Men det finns inga lätta matcher längre inom handbollen, det såg vi inte minst när vi missade VM i kvalet mot Montenegro och senare vann OS-silver förra året.

Livet leker minst sagt för Johan Sjöstrand som verkar vara i trans i liret såväl på handbollsplanen som på travbanan.

Han tog som ensam vinnare hem hela potten på 3,5 miljoner kronor och tillsammans med ytterligare spelvinster blev det totalt 3,7 miljoner på pluskontot.

– Det var verkligen en bra dag för mig, riktigt häftigt. Jag har vunnit några hundratusen kronor tidigare men aldrig flera miljoner. Förhoppningsvis är det inte sista gången heller. Jag har varit inne i ett sjukt stim under de senaste veckorna, säger Johan Sjöstrand när SLA får tag i honom i bilen på väg hem till Sverige under torsdagen.

– Jag brukar oftast satsa på att få pengar på endast åttarättspotten och den här gången gick det verkligen vägen. Jag brukar spela med några polare och några av dem hörde av sig efter matchen. De hade en känsla att jag hade satt den. Jag brukar spela med några kompisar men den här gången var jag ensam. Det var trevligt och det är sköna bonuspengar för mig, fortsätter Sjöstrand.

Stort travintresse

Sjöstrand – som har HK Country som moderklubb och har spelat i IFK Skövde – har fått två dagar ledigt från sin tyska klubb och passar då på att åka till Göteborg för att spela på hästar. Det hör annars inte till vanligheterna för oftast är det fullt upp med livet som handbollsproffs.

Trav är som SLA har uppmärksammat tidigare hans stor passion i livet vid sidan av handbollen och 26-åringen äger flera hästar.

– Jag älskar trav. Jag tränar handboll två, tre timmar om dagen i Kiel men sedan har jag mycket fritid. Jag följer med och ser travlopp på datorn varje dag när jag får tid över, berättar Sjöstrand och upplyser om att en av hans hästar Appolon De Kacy startar på Vincennes i Paris på torsdagskvällen.

– Hästen är inköpt i Frankrike och anmäld till alla lopp där. Nu är förstapriset 150 000 kronor och det är ju mer än vad det är i Sverige på V75. Men på Åby ikväll (torsdag) är det bara lir för min del.

Det kan således bli fler fina slantar in på Sjöstrands miljonkonto. Vem vet, med den här vinsten kanske det även blir ytterligare något hästköp.

Några tips till hur man gör för att lyckas vinna på hästar?

– Det är svårt att säga. Jag ser varenda lopp jag kan på datorn så det är väl ingen slump bakom mina vinster längre. Det är inte bara tur om jag säger så.

Leder Bundesliga

Det har gått bra för Kiel i tyska Bundesliga. Laget har tio vinster på elva matcher. De har bara en förlust mot Magdeburg och på onsdagskvällen vann laget seriefinalen mot Rhein-Neckar Löwen.

– Det var en väldigt viktig match för oss. Vi behöver slå topplagen och framförallt på hemmaplan. Säsongen har börjat bra för oss med tanke på att vi har många nya spelare och verkligen ett nytt lag. Min egen säsong har varit helt ok även om det har varit lite upp och ner. Jag och Palicka (målvaktskollegan Andreas) jobbar mycket som ett par och vårt samarbete har fungerat bra, vi leder ju serien.

Kiel prioriterar ligan främst men spelar även Champions league och där ligger laget trea i gruppspelet bakom danska Kolding och polska Vive Targi Kielce efetr fyra spelade matcher.

EM väntar efter nyår

Sverige är kvalificerat till handbolls-EM i Danmark i början av nästa år (12–26 januari) och en del i uppladdningen inför det mästerskapet var Super cup i Tyskland förra helgen. Sverige vann mot Egypten (40–29) men förlorade mot Tyskland (24–29) och Polen (28–29).

– Vi hade ett väldigt ungt, oprövat lag och saknade några tunga pjäser så vi ska inte dra så stora växlar på det. Det var en bra turnering att spela för det är inte så många fler tillfällen med matcher i landslaget före EM, säger landslagsmålvakten.

I Sveriges EM-grupp ingår Kroatien, Montenegro och Vitryssland.

– Kroatien sticker ut lite extra men de andra två lagen ska vi ha en bra chans att kunna slå. Men det finns inga lätta matcher längre inom handbollen, det såg vi inte minst när vi missade VM i kvalet mot Montenegro och senare vann OS-silver förra året.

Livet leker minst sagt för Johan Sjöstrand som verkar vara i trans i liret såväl på handbollsplanen som på travbanan.