08 nov 2013 22:34

23 jan 2015 15:34

Drömstarten räckte inte

MJÖLBY (SLA):

Skövde IK brukar ha lätt för Mjölby, men inte den här gången.
Inte ens en drömstart med mål efter 43 sekunder räddade Skövde som förlorade på straffar och SIK:s tränare Fredrik Ljunggren var missnöjd med bara en poäng.
– Jag hade gärna haft fler. Tycker ändå att vi skapade fler lägen än dem och vi hade tre skott i målramen, säger Ljunggren.

Inklusive höstens 7-1 i Billingehov hade Skövde IK vunnit tolv av de 13 senaste matcherna mot Mjölby, men den historiken var inte mycket värd igår. Östgötarna gasade på ordentligt, kämpade tappert och pressade Skövde till förlängning och straffar. Väl där visade hemmalaget prov på kyla när man satte alla tre straffar bakom Marcus Melin i Skövdes mål. Det räckte till seger eftersom Fredrik Söder missade Skövdes andra.

SIK började bäst och fick en drömöppning när Henrik Thegel gjorde 10 till Skövde redan efter 43 sekunder.

– Vi fick en smakstart efter ett fantastiskt förstabyte där vi tryckte tillbaka dem, fortsätter Ljunggren.

Målet blev startskottet för en massiv offensiv - från hemmalaget. SIK lyckades inte alls utnyttja det tidiga målet för att driva på utan Mjölby tog över och kvitteringen dröjde inte länge. SIK blev passivt och Andreas Besterman gjorde 1-1 efter tre minuter.

Hängde inte med

Skövde hängde inte riktigt med utan hamnade i utvisningsbåset och med två spelare mer på isen tog Mjölby ledningen.

– Vi hamnade i lite falsk säkerhet i det vi gjorde och blev av med puckar där vi egentligen hade gott om tid, resonerar SIK-tränaren.

– Det blev massor med utvisningar på raken och då fick de tryck på oss.

Skövde reste sig efter hemmalagets vändning och avslutade den första perioden bäst. Dock inga mål och 2-1 stod sig även över den andra perioden.

– I andra perioden tycker jag att vi skapar för lite för vi har ett visst övertag samtidigt som de är farliga i sina vändningar.

Skövde jagade vidare för en kvittering och med sju minuter från full tid kom det efterlängtade SIK-målet. Backen Mattias Gudmundsson är en ovan målskytt, men han valde sitt tillfälle väl. En låg isare hittade igenom Mjölbyförsvaret och förbi Marcus Besterman i målet.

– Jäkligt skönt att få det målet och jag tycker att det kom rättvist. Vi lyfte upp oss och hade några halvlägen samt en i virket, säger Fredrik Ljunggren.

Efter kvitteringen fanns det chanser åt båda håll, men matchen gick till förlängning där det inte skapades några större chanser. Istället straffar där Mjölby tog hand om extrapoängen. En tung förlust för SIK som förlorat tre av de fyra senaste. Nu får man ladda om inför söndagens prestigemöte med Mariestad Bois.

– Kan känna att det kommer ganska lägligt med ett derby nu. Det blir en ordentlig urladdning och det är bara att gå ut och köra, säger Ljunggren och tycker att matchen mot Mjölby var bättre än den mot Västervik där SIK förlorade med 2-6.

– Det här var ett fall framåt, men vi behöver bli ännu bättre, avslutar Skövdetränaren.

Inklusive höstens 7-1 i Billingehov hade Skövde IK vunnit tolv av de 13 senaste matcherna mot Mjölby, men den historiken var inte mycket värd igår. Östgötarna gasade på ordentligt, kämpade tappert och pressade Skövde till förlängning och straffar. Väl där visade hemmalaget prov på kyla när man satte alla tre straffar bakom Marcus Melin i Skövdes mål. Det räckte till seger eftersom Fredrik Söder missade Skövdes andra.

SIK började bäst och fick en drömöppning när Henrik Thegel gjorde 10 till Skövde redan efter 43 sekunder.

– Vi fick en smakstart efter ett fantastiskt förstabyte där vi tryckte tillbaka dem, fortsätter Ljunggren.

Målet blev startskottet för en massiv offensiv - från hemmalaget. SIK lyckades inte alls utnyttja det tidiga målet för att driva på utan Mjölby tog över och kvitteringen dröjde inte länge. SIK blev passivt och Andreas Besterman gjorde 1-1 efter tre minuter.

Hängde inte med

Skövde hängde inte riktigt med utan hamnade i utvisningsbåset och med två spelare mer på isen tog Mjölby ledningen.

– Vi hamnade i lite falsk säkerhet i det vi gjorde och blev av med puckar där vi egentligen hade gott om tid, resonerar SIK-tränaren.

– Det blev massor med utvisningar på raken och då fick de tryck på oss.

Skövde reste sig efter hemmalagets vändning och avslutade den första perioden bäst. Dock inga mål och 2-1 stod sig även över den andra perioden.

– I andra perioden tycker jag att vi skapar för lite för vi har ett visst övertag samtidigt som de är farliga i sina vändningar.

Skövde jagade vidare för en kvittering och med sju minuter från full tid kom det efterlängtade SIK-målet. Backen Mattias Gudmundsson är en ovan målskytt, men han valde sitt tillfälle väl. En låg isare hittade igenom Mjölbyförsvaret och förbi Marcus Besterman i målet.

– Jäkligt skönt att få det målet och jag tycker att det kom rättvist. Vi lyfte upp oss och hade några halvlägen samt en i virket, säger Fredrik Ljunggren.

Efter kvitteringen fanns det chanser åt båda håll, men matchen gick till förlängning där det inte skapades några större chanser. Istället straffar där Mjölby tog hand om extrapoängen. En tung förlust för SIK som förlorat tre av de fyra senaste. Nu får man ladda om inför söndagens prestigemöte med Mariestad Bois.

– Kan känna att det kommer ganska lägligt med ett derby nu. Det blir en ordentlig urladdning och det är bara att gå ut och köra, säger Ljunggren och tycker att matchen mot Mjölby var bättre än den mot Västervik där SIK förlorade med 2-6.

– Det här var ett fall framåt, men vi behöver bli ännu bättre, avslutar Skövdetränaren.

Matchen i siffror

Division 1 E:

MJÖLBY HCSKÖVDE IK

3–2 (2–1, 0–0, 0–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (0.43) Henrik Thegel ass Erik Rosén och Jesper Hultman, 1–1 (3.13) Andreas Besterman ass Jakob Knoph ass och Adam Eld Möller, 2–1 (7.31) Emil Alengård ass Victor Carlsson.

Utv, M: 3x2 min. S: 3x2 min.

Skott: 7–10.

Andra perioden: -.

Utv, M: -. S: 2x2 min.

Skott: 6–7.

Tredje perioden: 2–2 (13.07) Mattias Gudmundsson ass Fredrik Söder och Jesper Hultman.

Utv, M: 2x2 min. S: 3x2 min.

Skott: 10–9.

Förlängning: -.

Utv, M: -. S: 1x2 min.

Skott: 1–1. Totalt: 25–27.

Straffar: 3–2 Emil Alengård.

Domare: Daniel Söderberg, Linköping.

Publik: 215.

Analys: En ganska öppen match där inget lag dominerade. SIK ville mycket, jobbade bra och fick utdelning när man kvitterade till 22 i den sista perioden, men räckte inte till i straffläggningen. Totalt sett rättvist med delad pott efter 60 minuter. Det var jämnt och inget lag dominerade på det stora hela