08 nov 2013 22:33

23 jan 2015 15:34

Första vinsten hemma

HANDBOLL: Äntligen fick IFK Skövde jubla i arenan

IFK Skövde har som bekant haft svårt att vinna matcher hittills. När nykomlingen Rimbo gästade Arena Skövde blev det äntligen full pott efter 36–31.
– Riktigt skönt att vinna, kommenterade åttamålsskytten Jonas Samuelsson.

IFK kom till spel med bara en seger av åtta möjliga. Vinsten den kom mot Rimbo på bortaplan i andra omgången, laget har annars haft en ful ovana att tappa femmålsledningar, senast mot Sävehof och i omgången innan mot Lugi.

– Trots att vi tagit poäng har det känts som vi förlorat, därför var det extra gott att vi lyckades ta hem en match, fortsätter Samuelsson som var framgångsrik både på kanten och i kontringsspelet.

– Skönt att det lossnade, det har varit lite trögt i en del matcher tidigare, säger Samuelsson som är en egen produkt.

Robin Wärn är född samma år som Jonas Samuelsson (1991). Han tog också chansen att kliva fram i rampluset med sina sju mål.

Han är inne på samma spår som Samuelsson. Att det var riktigt efterlängtad att få stå som vinnare. Det var ju ett tag sedan.

– Härligt att få utdelning, log Wärn gjorde sju mål på åtta skott.

Jonas Samuelsson hade också en grymt bra procent med åtta mål på nio försök. Bra för IFK som innan matchen inte hade speciellt bra statistisk från linjen och högerkanten.

– De gjorde verkligen en kanonmatch framåt, berömde tränaren Peter Johansson.

Bakåt hade IFK Skövde länge det ganska jobbigt mot Rimbo med sina irrationella spelare som skjuter när man minst anar det. Det stod 19–16 i paus och Rimbo var med bra en bit in i andra halvlek. Ledningen var fortfarande bara tre bollar med knappt tio minuter kvar, men en skärpning såväl bakåt som framåt och stabilt målvaktspel av Robert Lechte låg bakom att IFK kunde rycka undan till seger.

– Vi överarbetade i försvaret i första halvlek. I andra stod vi mer stabilt och det var en nyckel till seger, säger Peter Johansson.

Tränarkollegan Robert Arrhenius medgav att laget känner av stressen att ha tappat ledningar flera gånger.

– Det fanns tendenser även nu, men jag tycker vi klarade det bättre.

Rimbo har rykte om sig att spela originellt. Ett offensivt försvarsspel som ingen annan i landet och framåt är det friska satsningar som inte alltid stämmer in i den vanliga mallen. Nu fick vi dock se ett Rimbo som spelade med traditionellt.

– Vi orkar inte spela så offensivt hela tiden i elitserien, men vi är med bra i matcherna. Det har dock en tendens att springa i väg när vi tvingas chansspela för att komma i kapp, kommenterar Ken Tollbring. En av tre bröder i laget som drar ett tungt lass.

IFK kom till spel med bara en seger av åtta möjliga. Vinsten den kom mot Rimbo på bortaplan i andra omgången, laget har annars haft en ful ovana att tappa femmålsledningar, senast mot Sävehof och i omgången innan mot Lugi.

– Trots att vi tagit poäng har det känts som vi förlorat, därför var det extra gott att vi lyckades ta hem en match, fortsätter Samuelsson som var framgångsrik både på kanten och i kontringsspelet.

– Skönt att det lossnade, det har varit lite trögt i en del matcher tidigare, säger Samuelsson som är en egen produkt.

Robin Wärn är född samma år som Jonas Samuelsson (1991). Han tog också chansen att kliva fram i rampluset med sina sju mål.

Han är inne på samma spår som Samuelsson. Att det var riktigt efterlängtad att få stå som vinnare. Det var ju ett tag sedan.

– Härligt att få utdelning, log Wärn gjorde sju mål på åtta skott.

Jonas Samuelsson hade också en grymt bra procent med åtta mål på nio försök. Bra för IFK som innan matchen inte hade speciellt bra statistisk från linjen och högerkanten.

– De gjorde verkligen en kanonmatch framåt, berömde tränaren Peter Johansson.

Bakåt hade IFK Skövde länge det ganska jobbigt mot Rimbo med sina irrationella spelare som skjuter när man minst anar det. Det stod 19–16 i paus och Rimbo var med bra en bit in i andra halvlek. Ledningen var fortfarande bara tre bollar med knappt tio minuter kvar, men en skärpning såväl bakåt som framåt och stabilt målvaktspel av Robert Lechte låg bakom att IFK kunde rycka undan till seger.

– Vi överarbetade i försvaret i första halvlek. I andra stod vi mer stabilt och det var en nyckel till seger, säger Peter Johansson.

Tränarkollegan Robert Arrhenius medgav att laget känner av stressen att ha tappat ledningar flera gånger.

– Det fanns tendenser även nu, men jag tycker vi klarade det bättre.

Rimbo har rykte om sig att spela originellt. Ett offensivt försvarsspel som ingen annan i landet och framåt är det friska satsningar som inte alltid stämmer in i den vanliga mallen. Nu fick vi dock se ett Rimbo som spelade med traditionellt.

– Vi orkar inte spela så offensivt hela tiden i elitserien, men vi är med bra i matcherna. Det har dock en tendens att springa i väg när vi tvingas chansspela för att komma i kapp, kommenterar Ken Tollbring. En av tre bröder i laget som drar ett tungt lass.

Matchen i siffor

Elitserien

IFK SKÖVDE–RIMBO

36–31 (19–16)

Målen: IFK: Jonas Samuelsson 8, Robin Wärn 7, Jonas Källman 5, Rasmus Wremer 5 (1), Linus Lake 4, Fredrik Arvidsson 3, Kristian Svensson 3, Filip Källman. R: Jerry Tollbring 7 (1), Ken Tollbring 6, Fredrik Johansson 6, Endrit Abdullahi 5, Jeff Tollbrin 3, Jonas Andersson 2, Johan Lundgren, Patrik Rödin.

Utvisningar: IFK: 3x2 min. R: 4x2 min.

Domare: Jasmin Kliko och Michael Johansson.

Publik: 1 762.

Analys: Att IFK Skövde äntligen lyckades vinna en match var det viktigaste av allt. Särskilt som laget tappat klara ledningar flera gånger. Nu stod de pall hela vägen och segern var aldrig hotad. Nu är Rimbo ett lag som IFK skall vinna mot alla dagar i veckan, men efter en del tunga bakslag under hösten så förstår man att det var darrigt. Den här gången var IFK starkast på slutet och nu återstår att se om detta var ett trendbrott för laget. Kul för de nästan 1 800 i publiken att de äntligen fick jubla över en seger. Roligt också att 22-åringarna Robin Wärn och Jonas Samuelsson fick kliva fram.