09 nov 2013 06:00

23 jan 2015 15:34

Två nya utmärkelser

IDROTT: Dags att börja nominera till Idrottsgalan i Skövde

Det är hög tid att nominera kandidater till Idrottsgalan i Skövde.
Nytt för i år är ”SLA-plaketten – Årets idrottare i världen” och att två ungdomsledare prisas den här gången.
– Fler ungdomar ska få chans att synas. De arbetar helt på ideell basis och är framtidens ledare, säger nomineringskommitténs ordförande Michael Lerjéus.

Den 25 januari 2014 är det dags för den nionde upplagan av Skövde Idrottsgala. De bästa Skövdeidrottarna under 2013 ska koras. Förra året bevistade omkring 850 personer festligheterna i Arena Skövde.

Lerjéus gör sitt tredje år som ordförande i nomineringskommittén och strategin är fortfarande att bredda, avdramatisera och öka nomineringar till galan. Det har gett resultat. Nomineringarna har ökat för varje år och den utvecklingen hoppas man ska fortsätta.

– Det här är inte bara en gala för eliten utan för hela föreningslivet i Skövde, säger Lerjéus och betonar att det är upp till allmänheten att komma in med förslag.

– Vi i kommittén nominerar inga personer annat än till hederspriset. Därför vill vi att så många som möjligt ska nominera så att alla idrottare som har gjort bra prestationer får chansen att uppmärksammas.

Nya priser

Det blir två nya priser på galan. Två personer, en manlig och en kvinnlig ledare, prisas som årets ungdomsledare mot bara en som gällt innan.

– Det är svårt att få yngre personer att ta på sig ledaruppdrag i föreningarna. De individerna, både killar och tjejer, måste uppmärksammas. De är framtiden för både kommunens föreningsliv och friskvårdsliv, utvecklar Lerjéus.

Samtidigt blir också SLA-plaketten ett officiellt pris på galan.

Arrangören har redan gjort klart med de som ska stå för underhållning. Det är musikalartisten David Lindgren, känd från bland annat Melodifestivalen, och lokalprofilen och sångaren Johanna Beijbom. De kompas av husbandet Arkivet och komikern Tomas Ahlbeck kommer även han att stå för underhållningen.

– Vi har absolut fått till ett bra program. Vi har samma pengar till artister som förra året men har gjort ett bättre arbete, säger projektledaren Erik Kvarnling.

Viktigt med ideella krafter

Sista datum för nomineringar är den 6 december. Sedan ska nomineringskommittén, som förutom Lerjéus, består av Jan Larsson, Jens Prytz, Anna Friborg, Annelie Samuelsson, Ing-Marie Andersson, ta ut de slutgiltiga kandidaterna i varje kategori.

Idrottsgalan kostar Skövde kommun 250 000 kronor och det är fritt fram för alla som önskar att köpa biljetter till galan.

– Det blir en gala för idrotten i sin högborg och vi vill ge en chans till alla de som sysslar med idrott till en festlig kväll. Vi har så väldigt många ideella krafter som jobbar i föreningarna och som förtjänar att lyftas fram. Deras arbete har ett enormt stort värde i samhället, säger fritidsnämndens ordförande Kaj-Eve Enroth (FP).

Den 25 januari 2014 är det dags för den nionde upplagan av Skövde Idrottsgala. De bästa Skövdeidrottarna under 2013 ska koras. Förra året bevistade omkring 850 personer festligheterna i Arena Skövde.

Lerjéus gör sitt tredje år som ordförande i nomineringskommittén och strategin är fortfarande att bredda, avdramatisera och öka nomineringar till galan. Det har gett resultat. Nomineringarna har ökat för varje år och den utvecklingen hoppas man ska fortsätta.

– Det här är inte bara en gala för eliten utan för hela föreningslivet i Skövde, säger Lerjéus och betonar att det är upp till allmänheten att komma in med förslag.

– Vi i kommittén nominerar inga personer annat än till hederspriset. Därför vill vi att så många som möjligt ska nominera så att alla idrottare som har gjort bra prestationer får chansen att uppmärksammas.

Nya priser

Det blir två nya priser på galan. Två personer, en manlig och en kvinnlig ledare, prisas som årets ungdomsledare mot bara en som gällt innan.

– Det är svårt att få yngre personer att ta på sig ledaruppdrag i föreningarna. De individerna, både killar och tjejer, måste uppmärksammas. De är framtiden för både kommunens föreningsliv och friskvårdsliv, utvecklar Lerjéus.

Samtidigt blir också SLA-plaketten ett officiellt pris på galan.

Arrangören har redan gjort klart med de som ska stå för underhållning. Det är musikalartisten David Lindgren, känd från bland annat Melodifestivalen, och lokalprofilen och sångaren Johanna Beijbom. De kompas av husbandet Arkivet och komikern Tomas Ahlbeck kommer även han att stå för underhållningen.

– Vi har absolut fått till ett bra program. Vi har samma pengar till artister som förra året men har gjort ett bättre arbete, säger projektledaren Erik Kvarnling.

Viktigt med ideella krafter

Sista datum för nomineringar är den 6 december. Sedan ska nomineringskommittén, som förutom Lerjéus, består av Jan Larsson, Jens Prytz, Anna Friborg, Annelie Samuelsson, Ing-Marie Andersson, ta ut de slutgiltiga kandidaterna i varje kategori.

Idrottsgalan kostar Skövde kommun 250 000 kronor och det är fritt fram för alla som önskar att köpa biljetter till galan.

– Det blir en gala för idrotten i sin högborg och vi vill ge en chans till alla de som sysslar med idrott till en festlig kväll. Vi har så väldigt många ideella krafter som jobbar i föreningarna och som förtjänar att lyftas fram. Deras arbete har ett enormt stort värde i samhället, säger fritidsnämndens ordförande Kaj-Eve Enroth (FP).