10 nov 2013 22:37

23 jan 2015 15:34

Johan Lundh trea i Flyinge Grand Prix

RIDSPORT

Johan Lundh, Grevagården RF red in på en tredjeplats i gårdagens Flyinge Grand Prix.
Nu laddar han inför onsdagens stora final i Volkswagen Grand Prix.
– Nu har jag bara ett delikat problem, att välja vilken häst jag ska starta, säger han.

På onsdag avgörs den stora finalen i Volkswagen Gran Prix på skånska Flyinge. Dit har Johan Lundh från Floby, tävlandes för Grevagårdens RF, kvalat med båda sina hästar, Miebello och Stenhaga Anders Wictor L.

I helgen har han matchat båda i en nationell Grand Prix, som avgjordes i går på 150-hinder. Bäst gick det för den egenägda Miebello som slutade på tredjeplats efter ett nedslag i grundomgången.

– Det är ju det som är fördel att hoppa winning round, det går att rida upp sig i andra omgången, säger han.

En ryttare tog sig igenom båda rundorna utan fel, det var Peder Fredricsson och H&M Cash in.

– Lite surt med nedslaget då det knappt märktes, men så är det. Båda hästarna gick bra och känns jättefina.

Till onsdagens final, som rids på 150-höjder, kommer flera av de svenska världsstjärnorna som Rolf-Göran Bengtsson, Angelica Augustsson och Henrik von Eckermann, som tillhör de ryttare som givits wild card till finalen.

Prispengarna i finalen på Flyinge är 470 000 kronor och dessutom är de två bästa svenska ryttarna kvalificerade att rida den internationella trestjärniga tävlingen under Stockholm Horse Show i Globen.

– Till finalen på onsdag är ju bara ryttare kvalificerade och inte hästarna, så nu måste jag välja vilken av mina två som ska gå. Det är ju i och för sig ett trevligt problem, då båda känns jättefina.

Under samma meeting blev det en femteplats för red Esther Philippa Nicolaissen från Huseby Gård, tävlande för Skaraborgs FK, in på en femteplats i lördagens nationella 135-klass med Little Willie John.

På onsdag avgörs den stora finalen i Volkswagen Gran Prix på skånska Flyinge. Dit har Johan Lundh från Floby, tävlandes för Grevagårdens RF, kvalat med båda sina hästar, Miebello och Stenhaga Anders Wictor L.

I helgen har han matchat båda i en nationell Grand Prix, som avgjordes i går på 150-hinder. Bäst gick det för den egenägda Miebello som slutade på tredjeplats efter ett nedslag i grundomgången.

– Det är ju det som är fördel att hoppa winning round, det går att rida upp sig i andra omgången, säger han.

En ryttare tog sig igenom båda rundorna utan fel, det var Peder Fredricsson och H&M Cash in.

– Lite surt med nedslaget då det knappt märktes, men så är det. Båda hästarna gick bra och känns jättefina.

Till onsdagens final, som rids på 150-höjder, kommer flera av de svenska världsstjärnorna som Rolf-Göran Bengtsson, Angelica Augustsson och Henrik von Eckermann, som tillhör de ryttare som givits wild card till finalen.

Prispengarna i finalen på Flyinge är 470 000 kronor och dessutom är de två bästa svenska ryttarna kvalificerade att rida den internationella trestjärniga tävlingen under Stockholm Horse Show i Globen.

– Till finalen på onsdag är ju bara ryttare kvalificerade och inte hästarna, så nu måste jag välja vilken av mina två som ska gå. Det är ju i och för sig ett trevligt problem, då båda känns jättefina.

Under samma meeting blev det en femteplats för red Esther Philippa Nicolaissen från Huseby Gård, tävlande för Skaraborgs FK, in på en femteplats i lördagens nationella 135-klass med Little Willie John.

  • Johanna Drath