10 nov 2013 21:16

23 jan 2015 15:25

Pressat läge för SIK

ISHOCKEY: Västervik närmar sig i tabellen efter ny seger

Skövde IK:s formsvacka kan kosta laget platsen bland de fyra främsta.
Nu är Västervik bara tre poäng bakom.
– Vi måste börja vinna matcher, konstaterar SIK:s anfallare Fredrik Söder.

För några veckor sedan såg tabelläget ljust ut för Skövde och man hade god marginal ner till fel sida strecket, men på kort tid har avståndet krympt. Västervik har radat upp trepoängare samtidigt som SIK:s formsvacka med bara en seger på de sex senaste matcherna inneburit skral poängskörd och nu skiljer det endast tre poäng mellan femman Västervik och SIK på fjärde plats. Då har Skövde ändå spelat en match mer och nu är man i ett pressat läge.

– Det är många matcher kvar och det gäller att vi sköter vårt. Fortsätter vi bara att jobba så kommer det att vända och det är viktigt att vi inte gräver ner oss, fortsätter Söder som kvitterade till 1–1 i förlustmatchen mot Mariestad.

Den första perioden var knappt sju minuter när Söder hittade rätt. Bois-målvakten Andreas Ollikainen släppte retur på Julius Selle-Larssons skott och pucken studsade på Söders skridsko och in i mål. Ett turbetonat mål, men bra målskyttar har marginalerna med sig.

– Det är där framme vi ska vara och då får man de enkla målen, menar Söder som sin vana trogen fick pris för matchens första SIK-mål i Billingehov.

På tio hemmamatcher har 24-åringen öppnat hemmalagets målskytte fyra gånger. Priset är biocheckar och Söder har några stycken vid det här laget.

– Jag har inte gått på någon bio än. Det kanske är bra julklappar, säger SIK-anfallaren med ett leende.

Förlusten mot Mariestad sved, men Fredrik Söder såg positivt på insatsen.

– Alltid surt att förlora, men det var en bra match tycker jag och ett steg i rätt riktning. Betydligt bättre än senaste hemmamatchen, säger Söder och syftar på 2–6-förlusten mot Västervik.

För några veckor sedan såg tabelläget ljust ut för Skövde och man hade god marginal ner till fel sida strecket, men på kort tid har avståndet krympt. Västervik har radat upp trepoängare samtidigt som SIK:s formsvacka med bara en seger på de sex senaste matcherna inneburit skral poängskörd och nu skiljer det endast tre poäng mellan femman Västervik och SIK på fjärde plats. Då har Skövde ändå spelat en match mer och nu är man i ett pressat läge.

– Det är många matcher kvar och det gäller att vi sköter vårt. Fortsätter vi bara att jobba så kommer det att vända och det är viktigt att vi inte gräver ner oss, fortsätter Söder som kvitterade till 1–1 i förlustmatchen mot Mariestad.

Den första perioden var knappt sju minuter när Söder hittade rätt. Bois-målvakten Andreas Ollikainen släppte retur på Julius Selle-Larssons skott och pucken studsade på Söders skridsko och in i mål. Ett turbetonat mål, men bra målskyttar har marginalerna med sig.

– Det är där framme vi ska vara och då får man de enkla målen, menar Söder som sin vana trogen fick pris för matchens första SIK-mål i Billingehov.

På tio hemmamatcher har 24-åringen öppnat hemmalagets målskytte fyra gånger. Priset är biocheckar och Söder har några stycken vid det här laget.

– Jag har inte gått på någon bio än. Det kanske är bra julklappar, säger SIK-anfallaren med ett leende.

Förlusten mot Mariestad sved, men Fredrik Söder såg positivt på insatsen.

– Alltid surt att förlora, men det var en bra match tycker jag och ett steg i rätt riktning. Betydligt bättre än senaste hemmamatchen, säger Söder och syftar på 2–6-förlusten mot Västervik.