01 dec 2013 11:00

23 jan 2015 15:25

Blekt SIK förlorade i Västervik

Ett blekt Skövde IK förlorade det viktiga bortamötet med jagande Västervik med 3-1 på söndagseftermiddagen.SIK hade, genomgående, svårt att hota hemmalaget offensivt. Gästerna bjöd också Eric Backman på 1-0 redan efter 1.44 då Fredrik Söder tappat pucken framför Alexander Jirhage.Resultatet stod sig fram till slutet på den andra perioden då Skövde fick två raka powerplay. Där satte Henrik Thegel 1-1 mellan benen på hemmamålvakten, och innan dess hade Robin Johansson ett slagskott i stolpens utsida. Men blott 24 sekunder senare, och 25 från pausvilan, skickade Eric Backman in 2-1 högt bakom Jirhage.Västervik fick sedan till ett 3-1-mål drygt fyra minuter in på tredje perioden och kunde sedan spela på resultatet. Skövde försökte sedan reducera, men var för dagen väldigt blekt i sitt anfallsspel och förlorade den viktiga bortamatchen.Västervik närmar sig därmed SIK och har bara tre poäng upp med tre omgångar kvar att spela.

Division 1 E

Division 1 E

VÄSTERVIKS IK-SKÖVDE IK

3–1 (1–0, 1–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (1.44) Eric Backman.

Utvisningar, VIK: 2x2 min. SIK: 1x2 min.

Skott: 5–8.

Andra perioden: 1–1 (19.11) Henrik Thegel ass Jesper Hultman och Anton Gustavsson, spel fem mot fyra, 2–1 (19.35) Eric Backman ass Patrik Karlkvist och Joacim Hedblad.

Utvisningar, VIK: 2x2 min. SIK: 2x2 min.

Skott: 6–8.

Tredje perioden: 3–1 (3.46) Joacim Hedblad ass Eric Backman.

Utvisningar, VIK: -. SIK: -.

Skott: 5–8. Totalt: 16–23.

Domare: Björn Erlén.

Publik: 459.

Analys: Skövdes försprång på Västervik krympte till bara tre efter en riktigt blek insats. Laget hade svårt att sätta tryck på motståndet i offensiv zon och fungerade inte alls som en vinnande enhet. Bakåt gjorde laget en bra insats, men det tidiga baklängesmålet och snabba 2-1-målet gjorde att VIK kunde spela på ledning i stort sett hela matchen, vilket de gjorde bra. I det stora hela en rätt dålig ishockeymatch.