01 dec 2013 11:00

23 jan 2015 15:25

IFK Skövde vann i Lund

IFK Skövde vann borta mot H43 med 25-24. Matchen blev en riktig rysare efter att IFK tappat flera bollar. I pausen ledde Skövde med 17-11 och såg ut att gå mot en utskåpning av Lundagänget. Men i andra halvleken gjorde IFK bara åtta mål. Då passade H43 på att komma tillbaka. Men det räckte inte. Skövde lyckades hålla undan och vann med ett enda mål. I den sista sekunden sköthemmaspelaren Zoran Roganovic ett hårt skott som räddades.

  • Andreas Jemn

Elitserien

H43-IFK SKÖVDE 24–25 (11–17)

Målskyttar: H43: Fahrudin Zaimovic 7, Zoran Roganovic 6, Måns Gerdtsson 3, Kristian Olesen 3, Simon Nyberg 1 , Pavle Karacic 1, Joakim Bååk 1, Elias Holmström 1, Hampus Olesen 1

IFK: Linus Lake 5, Rasmus Wremer 5, Jonas Källman 5, Jonas Samuelsson 4, Kristian Svensson 3, Markus Hagelin 2, Robin Wärn 1.

Utvisningar: H43: 2x2 min. IFK: 4x2 min.

Analys: Inför matchen var förutsättningarna solklara. Det var två skakade lag som drabbade samman i Lunds slitna gamla handbollstempel. Den nya arenan var utlånad till en julshow. IFK Skövde gick till attack direkt mot hemmalaget. Det pinsamma försvarsspelet från Malmömatchen var som bortblåst. Och i paus ledde Peter Johanssons handbollsbygge med sex bollar. Men sedan rasade mycket. IFK släppte in Lundagänget i matchen. De slutade att göra mål och lät motståndarna äta in försprånget. IFK Skövde har ett bra lag på papperet. Men vill de till slutspel måste de vara stabilare sett över 60 tuffa handbollsminuter. Vinsten borta i Lund var en bra start. Nu är det upp till ledarna och spelarna att visa om det var ett tillfälligt rus, eller en vandring upp i tabellen. Mot de gyllene slutspelsplatserna. IFK säger att de har bearbetat pinsamheterna från Baltiska hallen i Malmö. Mycket tyder på att det ser ut att lyckas.