02 dec 2013 14:17

23 jan 2015 15:35

Skövde HF vidare och IFK utslaget i USM

Skövde HF är vidare i USM men för IFK Skövde tog årets äventyr slut i helgen.
Idel blåvita förluster i Kungsbacka och en rejäl missräkning var ett faktum.
– Ingen rolig tillställning och en klar besvikelse. Vi hade som målsättning att ta oss till steg fyra, säger IFK-tränaren Klas Wahlström.

25–26 mot HK Farmen.

18–30 mot HK Aranäs.

22–30 mot Redbergslid.

Där har ni de direkta anledningarna till att IFK Skövde är utslaget ur USM (för spelare födda 1995 och yngre) efter helgens tredje steg i Kungsbacka.

– Vi visste redan på förhand att det skulle bli tufft. Vi fick en oerhört tuff lottning men alla matcher ska spelas. Vi hade lite förhoppningar och gick verkligen för det. Matchen mot Farmen var en nyckelmatch men tyvärr förlorade vi den, säger tränaren Klas Wahlström och fortsätter:

– Vi ledde med fyra bollar i halvlek men åkte på en dubbelutvisning i slutet på första som gjorde att vi fick inleda andra halvlek med bara fyran man. Men vi gör det jäkligt bra och spelar 0–0 under den perioden. Sedan orkade vi inte riktigt när de kom i kapp, vi hade inte orken att trycka på igen.

Det blev sedan två nya förluster under söndagen och därmed missade de blåvita att ta sig vidare.

– Det är klart att det är en besvikelse. Vi hade som målsättning att ta oss till steg fyra. Under de senaste tio åren jag kommer ihåg har vi bara missat steg 4 en gång. Det finns olika anledningar till att vi misslyckades och det har varit rörigt kring laget, säger Wahlström vars gäng nu får lägga allt fokus på seriespelet med HK Skövde i division 2.

Skövde HF vidare

Skövde HF tog däremot sig vidare som tvåa i sin grupp i Ludvika efter tre segrar. Det blev segrar mot Borlänge (19–16), Ludvika (40–10) och Huddinge 24–21 medan det blev förlust mot gruppsegraren Sävehof (19–29).

– En fullt godkänd helg av oss där vi genomgående hade ett mycket bra försvarsspel, säger Skövdetränaren Andreas Nieroth.

Mot Borlänge började Skövdetjejerna halvknackigt men arbetade sig i matchen och vann knappt men säkert. Ludvika räckte inte alls till och kördes över. Sedan lyckades Skövde HF besegra Huddinge i en nyckelmatch.

– Vi visste på förhand att den matchen skulle bli avgörande och lyckas också vinna den matchen. Det var skönt och sedan mötte vi Sävehof i gruppfinalen. Det var inget att säga om, dem var strået vassare men jag är klart nöjd med att vi gick vidare. Det var vår målsättning, säger Nieroth.

Fler lokala lag utslagna

Ur lokal synpunkt blev också HK Countrys tjejer utslaget efter idel förluster. Det blev 15–37 mot Västeråsirsta, 13–39 mot Eskilstuna Guif, 7–27 mot IFK Tumba och 16–24 mot Lödde Viking.

HP Tibro gick samma öde till mötes. HP blev fyra efter en vinst mot IFK Nyköping (25–24) medan det blev förluster mot IFK Tumba (23–25), Skånela (18–37) och Lugi (17–33).

Steg 4 spelas den 18–19 januari.

Finalspelet avgörs sedan den 14–16 mars i Jönköping.

25–26 mot HK Farmen.

18–30 mot HK Aranäs.

22–30 mot Redbergslid.

Där har ni de direkta anledningarna till att IFK Skövde är utslaget ur USM (för spelare födda 1995 och yngre) efter helgens tredje steg i Kungsbacka.

– Vi visste redan på förhand att det skulle bli tufft. Vi fick en oerhört tuff lottning men alla matcher ska spelas. Vi hade lite förhoppningar och gick verkligen för det. Matchen mot Farmen var en nyckelmatch men tyvärr förlorade vi den, säger tränaren Klas Wahlström och fortsätter:

– Vi ledde med fyra bollar i halvlek men åkte på en dubbelutvisning i slutet på första som gjorde att vi fick inleda andra halvlek med bara fyran man. Men vi gör det jäkligt bra och spelar 0–0 under den perioden. Sedan orkade vi inte riktigt när de kom i kapp, vi hade inte orken att trycka på igen.

Det blev sedan två nya förluster under söndagen och därmed missade de blåvita att ta sig vidare.

– Det är klart att det är en besvikelse. Vi hade som målsättning att ta oss till steg fyra. Under de senaste tio åren jag kommer ihåg har vi bara missat steg 4 en gång. Det finns olika anledningar till att vi misslyckades och det har varit rörigt kring laget, säger Wahlström vars gäng nu får lägga allt fokus på seriespelet med HK Skövde i division 2.

Skövde HF vidare

Skövde HF tog däremot sig vidare som tvåa i sin grupp i Ludvika efter tre segrar. Det blev segrar mot Borlänge (19–16), Ludvika (40–10) och Huddinge 24–21 medan det blev förlust mot gruppsegraren Sävehof (19–29).

– En fullt godkänd helg av oss där vi genomgående hade ett mycket bra försvarsspel, säger Skövdetränaren Andreas Nieroth.

Mot Borlänge började Skövdetjejerna halvknackigt men arbetade sig i matchen och vann knappt men säkert. Ludvika räckte inte alls till och kördes över. Sedan lyckades Skövde HF besegra Huddinge i en nyckelmatch.

– Vi visste på förhand att den matchen skulle bli avgörande och lyckas också vinna den matchen. Det var skönt och sedan mötte vi Sävehof i gruppfinalen. Det var inget att säga om, dem var strået vassare men jag är klart nöjd med att vi gick vidare. Det var vår målsättning, säger Nieroth.

Fler lokala lag utslagna

Ur lokal synpunkt blev också HK Countrys tjejer utslaget efter idel förluster. Det blev 15–37 mot Västeråsirsta, 13–39 mot Eskilstuna Guif, 7–27 mot IFK Tumba och 16–24 mot Lödde Viking.

HP Tibro gick samma öde till mötes. HP blev fyra efter en vinst mot IFK Nyköping (25–24) medan det blev förluster mot IFK Tumba (23–25), Skånela (18–37) och Lugi (17–33).

Steg 4 spelas den 18–19 januari.

Finalspelet avgörs sedan den 14–16 mars i Jönköping.