04 dec 2013 16:35

23 jan 2015 15:25

Viktig trepoängare för Skövde IK

Skövde IK bärgade tre bekväma poäng i den dramatiska slutstriden. Mjölby nöttes ned med 5-1 på onsdagskvällen.

Hemmalaget var numret större den här kvällen och dess huvudaktörer var tremålsskytten Johan Erkgärds, poängrike Fredrik Söder och den inlånade målvakten Johannes Jönsson som gav ett bra intryck i sin första SIK-match.

Första perioden var ganska jämn med varsin rejäl chans åt båda hållen då Carl-Johan Sjögren missade straff och Shawn Snider brände ett friläge inom loppet av 35 sekunder. Johan Erkgärds spräckte nollan efter 16.14 och efter det tog Skövde kontrollen över matchen.

Det målmässiga avgörandet kom i mittperioden där samme Erkgärds gjorde två nya mål i powerplay, David Sjöman och Fredrik Söder utökade sedan innan perioden var till ända och den tredje akten blev en enda lång transportsträcka mot att verkställa segern.

Idag är det premiär för SLA-sportens nya live-verktyg.

Klicka på "Join the event" i rutan nedan för att följa rapporteringen

Hemmalaget var numret större den här kvällen och dess huvudaktörer var tremålsskytten Johan Erkgärds, poängrike Fredrik Söder och den inlånade målvakten Johannes Jönsson som gav ett bra intryck i sin första SIK-match.

Första perioden var ganska jämn med varsin rejäl chans åt båda hållen då Carl-Johan Sjögren missade straff och Shawn Snider brände ett friläge inom loppet av 35 sekunder. Johan Erkgärds spräckte nollan efter 16.14 och efter det tog Skövde kontrollen över matchen.

Det målmässiga avgörandet kom i mittperioden där samme Erkgärds gjorde två nya mål i powerplay, David Sjöman och Fredrik Söder utökade sedan innan perioden var till ända och den tredje akten blev en enda lång transportsträcka mot att verkställa segern.

Idag är det premiär för SLA-sportens nya live-verktyg.

Klicka på "Join the event" i rutan nedan för att följa rapporteringen

Matchfakta

Division 1 E

SKÖVDE IK–MJÖLBY HC 5–1 (1–0, 4–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (16.14) Johan Erkgärds ass Carl-Johan Sjögren och Erik Rosén.

Utvisningar, SIK: 1x2 min. MHC: -.

Skott: 10–6.

Andra perioden: 2–0 (2.01) Johan Erkgärds ass Fredrik Söder, spel fem mot fyra, 3–0 (9.03) Johan Erkgärds ass Carl-Johan Sjögren, spel fem mot fyra, 4–0 (13.07) David Sjöman ass Henrik Thegel och Fredrik Söder, 5–0 (17.38) Fredrik Söder.

Utvisningar, SIK: 3x2 min. 1x10 min. MHC: 2x2 min.

Skott: 12–6.

Tredje perioden: 1–5 (17.13) Rasmus Schelin ass Shawn Snider och Simon Eriksson.

Utvisningar, SIK: -. MHC: 4x2 min.

Skott: 17–7. Totalt: 39–19.

Domare: Patric Bjälkander.

Publik: 703.

Analys: En dag på jobbet, som resulterade i att Skövde IK numera bara behöver spela in en poäng för att bli klart för allettan. Efter en trevande start tog SIK över helt efter sitt ledningsmål i första perioden. När sedan målen började trilla in i mittperioden såg matchen allt mer vunnen ut och det hela blev sedan en enda lång transportsträcka mot att få inkassera de tre så viktiga poängen. Laget agerade lugnt och stabilt, hade ett bra powerplay och ett prickfritt boxplay, men i ärlighetens namn var inte nästjumbon Mjölby det vassaste motstånd som gästat Billingehov i vinter.