05 dec 2013 16:39

23 jan 2015 15:25

Ny tung förlust för IFK Skövde

IFK Skövderäckte inte till mot Redbergslid som vann med 27-22.

Trots en smakstart med ledning 5-1 efter tio minuter föll IFK Skövde mot Redbergslid inför drygt 1 400 åskådare i Arena Skövde. 22-27 (12-13) slutade en match där RIK hade grepp om händelserna i stort sett hela den andra halvleken. IFK förmådde aldrig luckra upp motståndarförsvaret och framåt var det bara Rasmus Wremer som var ett hot med sina elva mål. Ett tungt nederlag för IFK som blir allt mer förankrat i botten av tabellen.

Klicka på "Join the event" för att läsa den tidigare liverapporteringen från matchen.

Trots en smakstart med ledning 5-1 efter tio minuter föll IFK Skövde mot Redbergslid inför drygt 1 400 åskådare i Arena Skövde. 22-27 (12-13) slutade en match där RIK hade grepp om händelserna i stort sett hela den andra halvleken. IFK förmådde aldrig luckra upp motståndarförsvaret och framåt var det bara Rasmus Wremer som var ett hot med sina elva mål. Ett tungt nederlag för IFK som blir allt mer förankrat i botten av tabellen.

Klicka på "Join the event" för att läsa den tidigare liverapporteringen från matchen.

Matchen i siffror

Elitserien:

IFK SKÖVDE–REDBERGSLIDS IK

22–27 (12–13)

Mål, IFK: Rasmus Wremer 11 (4), Jonas Samuelsson 3, Kristian Svensson 3, Jonas Källman 2, Tobias Warvne 2, Robert Arrhenius. RIK: Nikola Stojcevski 8, Linus Arnesson 7, Maria Lipovac 4, Tobias Johansson 3 (1), Pontus Zetterman 2, Henrik Lundström 2, Robin Svensson.

Utvisningar: IFK: 3x2 min. RIK: 5x2 min.

Domare: Rickard Canbro och Markus Winberg.

Publik: 1 407.

Analys: En tung förlust för IFK Skövde som trodde att de var på gång efter vinsten mot H 43 i förra omgången. Laget började också bra och hade 5–1 efter tio minuter, men RIK tog sig in i matchen lugnt och metodiskt och ledde med en boll i paus. I andra halvlek styrde gästerna matchen med säker hand och IFK Skövde var aldrig nära att ta någon poäng. Tyvärr visade matchen att IFK:s tabellplacering inte är någon tillfällighet. Nu blev problemen synliga igen och laget är inte tillräckligt effektivt. Dessutom tungt att Linus Lake är lårskadad igen. Positivt att Tobias Warvne gjorde comeback efter sina skadeproblem. Bäst var Rasmus Wremer. Elva mål den här gången och länge var det han som såg till att det var jämnt målmässigt. När han mattades i andra föll mycket av anfallsspelet ihop.