10 dec 2013 17:16

23 jan 2015 15:26

IFK Skövde tappade spelet

IFK Skövde ledde i halvlek med 16-13 mot Drott från Halmstad, men en mycket svag period i andra halvlek grusade poängförhoppningarna. Matchen slutade 29-34 och IFK noterade ännu ett mycket tungt nederlag. Den här gången inför 2 417 åskådare som kommit till en match där IFK:s sponsorer bjöd på entrén. För IFK.s del kan man konstatera att laget blir allt mer förankrat i botten. Till den här matchen hade lagledarbänken förstärkts med Andreas Larsson, men det hjälpte inte laget till vinst.

IFK Skövde ledde i halvlek med 16-13 mot Drott från Halmstad, men en mycket svag period i andra halvlek grusade poängförhoppningarna. Matchen slutade 29-34 och IFK noterade ännu ett mycket tungt nederlag. Den här gången inför 2 417 åskådare som kommit till en match där IFK:s sponsorer bjöd på entrén. För IFK.s del kan man konstatera att laget blir allt mer förankrat i botten. Till den här matchen hade lagledarbänken förstärkts med Andreas Larsson, men det hjälpte inte laget till vinst.

FAKTA

Elitserien

IFK SKÖVDE–HK DROTT

29–34 (16–13)

Mål: IFK: Tobias Warvne 6 (1), Robert Arrhenius 5, Kristian Svensson 4, Rasmus Wremer 4, Jonas Samuelsson 3, Fredrik Arvidsson 2, Markus Hagelin 2, Jonas Källman 2, Robin Wärn 1. Drott: Magnus Persson 8 (3), Philip Stenmalm 5, Viktor Halén 5, Anton Halén 5, Jesper Linnéll 3, Albin Stenberg 3, Henrik Olsson 3, Hans Karlsson 2.

Utvisningr: IFK: 3x2 min. Drott: 3x2 min.

Domare: Emil Blanck och Andreas Isén.

Publik: 2 417.

Analys: Ännu en blytung förlust för IFK Skövde som så många gånger förr den här säsongen tappade spelet helt. Den här gången var det något alldeles extra då IFK:s 18–14 förbyttes till underläge med 20–25 på åtta minuter. Så illa får det helt enkelt inte gå och man kan undra hur så många rutinerade spelare så snabbt kan tappa allt. Fram tills dess hade det nämligen sett väldigt bra ut, men på några ögonblick slocknade spelet helt. Det var som att blåsa ut ett ljus.

Sedan blev det bättre mot slutet, men då var matchen i parktiken redan körd. Eftersom mönstret i många matcher är det samma kan man konstatera att IFK helt enkelt inte klarar att hålla uppe sitt spel i 60 minuter.