22 dec 2013 15:45

23 jan 2015 15:36

Billingen invigt som officiellt Vasaloppscenter

INVIGNING: Officiellt öppnande av Vasaloppscenter uppe på berget

Trots den kalla snålblåsten lockade invigningen av Billingens fritidsområde som officiellt Vasaloppscenter en hel del folk.
– Vi hade ju inte förutsättningar för storpublik, men det var över förväntan. Det visar att trots vädret så är det många som uppskattar det här, säger IFK Skövdes skidåkare Patrik Johansson.

Med barmark och kraftig blåst bjöd söndagen knappast på de vädermässiga förutsättningar som man kopplar samman med Vasaloppet, men merparten uppe på Billingens fritidsområde tog det med ro och höll humöret uppe när området invigdes som officiellt Vasaloppscenter. Värmande eldar, blåbärssoppa och en rad olika aktiviteter bidrog till att hålla temperaturen uppe.

– Jag trodde inte att det skulle bli så här bra. Nu är det invigt och bara att köra på, säger Billingens fritidsområdes verksamhetsledare Lotta Stigsdotter glatt efter invigningen.

Kvalitetsstämpel

Att bli utsett till Vasaloppscenter innebär ett stort steg framåt för området.

– En jättestor kvalitetsstämpel att anläggningen håller hög klass med spårkvalitet och allt runt omkring. För Skövde som stad betyder det mycket för besöksnäringen, Vasaloppet är ju ett av Sveriges mest kända varumärken, säger Patrik Johansson.

Katarina Jonsson, ordförande i kommunstyrelsen, var med på invigningen av Vasaloppscentret och intygade betydelsen.

– För Skövde som stad är det fantastiskt att få den här kvalitetsstämpeln och det hade inte kommit till stånd utan alla drivna som arbetar med detta. Jag är en otroligt stolt Skövdebo för alla som lagt ner energi på det här, säger Jonsson.

Jippolopp på skridskor

Invigningen vid Billingens isbana inleddes med tal och att bandet klipptes. Sedan var det ett jippolopp på skridskor där flera idrottsprofiler deltog. Orienteringsstjärnan Helena Jansson fanns på plats, men nöjde sig med att kommentera loppen tillsammans med konferenciern Torbjörn Borg. Vann loppet gjorde Patrik Johansson som visade prov på skridskotalanger och vinnarskalle.

– Med nummerlapp på går det inte att ta det lugnt, skrattar han efter segern.

En slinga med snö på cirka 100 meter hade arrangerats trots mildvädret och där kördes Barnens Vasalopp, vilket lockade 48 tappert kämpande barn. Dessutom kom Skövde CK med en tomteparad på cykel innan invigningen avslutades med ett fackeltåg runt isbanan. Senare under eftermiddagen höll Vasaloppsprofilen Mattias Svahn – som har rötterna i Timmersdala – en föreläsning där han berättade om sina erfarenheter från karriären.

Invigningen arrangerades av Billingens fritidsområde ekonomisk förening, Next Skövde och Skövde kommun. Värt att notera dessutom att utnämnandet till Vasaloppscenter inte enbart handlar om skidor utan den stämpeln innefattar även cykel och löpning.

Med barmark och kraftig blåst bjöd söndagen knappast på de vädermässiga förutsättningar som man kopplar samman med Vasaloppet, men merparten uppe på Billingens fritidsområde tog det med ro och höll humöret uppe när området invigdes som officiellt Vasaloppscenter. Värmande eldar, blåbärssoppa och en rad olika aktiviteter bidrog till att hålla temperaturen uppe.

– Jag trodde inte att det skulle bli så här bra. Nu är det invigt och bara att köra på, säger Billingens fritidsområdes verksamhetsledare Lotta Stigsdotter glatt efter invigningen.

Kvalitetsstämpel

Att bli utsett till Vasaloppscenter innebär ett stort steg framåt för området.

– En jättestor kvalitetsstämpel att anläggningen håller hög klass med spårkvalitet och allt runt omkring. För Skövde som stad betyder det mycket för besöksnäringen, Vasaloppet är ju ett av Sveriges mest kända varumärken, säger Patrik Johansson.

Katarina Jonsson, ordförande i kommunstyrelsen, var med på invigningen av Vasaloppscentret och intygade betydelsen.

– För Skövde som stad är det fantastiskt att få den här kvalitetsstämpeln och det hade inte kommit till stånd utan alla drivna som arbetar med detta. Jag är en otroligt stolt Skövdebo för alla som lagt ner energi på det här, säger Jonsson.

Jippolopp på skridskor

Invigningen vid Billingens isbana inleddes med tal och att bandet klipptes. Sedan var det ett jippolopp på skridskor där flera idrottsprofiler deltog. Orienteringsstjärnan Helena Jansson fanns på plats, men nöjde sig med att kommentera loppen tillsammans med konferenciern Torbjörn Borg. Vann loppet gjorde Patrik Johansson som visade prov på skridskotalanger och vinnarskalle.

– Med nummerlapp på går det inte att ta det lugnt, skrattar han efter segern.

En slinga med snö på cirka 100 meter hade arrangerats trots mildvädret och där kördes Barnens Vasalopp, vilket lockade 48 tappert kämpande barn. Dessutom kom Skövde CK med en tomteparad på cykel innan invigningen avslutades med ett fackeltåg runt isbanan. Senare under eftermiddagen höll Vasaloppsprofilen Mattias Svahn – som har rötterna i Timmersdala – en föreläsning där han berättade om sina erfarenheter från karriären.

Invigningen arrangerades av Billingens fritidsområde ekonomisk förening, Next Skövde och Skövde kommun. Värt att notera dessutom att utnämnandet till Vasaloppscenter inte enbart handlar om skidor utan den stämpeln innefattar även cykel och löpning.