26 dec 2013 14:35

23 jan 2015 15:26

Klar IFK-förlust i Eskilstuna

Det blev ännu en tung förlust för IFK Skövde på annandagen. Guif var för bra och vann med hela 31-21 hemma i sporthallen.

IFK var bra med i slutet på första och i inledningen på andra. Då hade laget lite medflyt och lyckades få hål på Guif som såg konfunderat ut. Men resten av tiden var det hemmalagets match. Laget gjorde ett ryck under den andra halvan av första halvlek och hade som mest ledningen med 14-7.

Skövde startade sedan den andra akten starkt och krympte avståndet till som minst tre mål, men då började Guif hitta rätt igen, målvakten Aron Rafn Edvardsson gjorde några fina räddningar och laget kunde utnyttja sitt starka kontringsspel på nytt och åter rycka och avgöra matchen.

Tung avslutning på året för IFK som har en del att jobba på under uppehållet i januari.

IFK var bra med i slutet på första och i inledningen på andra. Då hade laget lite medflyt och lyckades få hål på Guif som såg konfunderat ut. Men resten av tiden var det hemmalagets match. Laget gjorde ett ryck under den andra halvan av första halvlek och hade som mest ledningen med 14-7.

Skövde startade sedan den andra akten starkt och krympte avståndet till som minst tre mål, men då började Guif hitta rätt igen, målvakten Aron Rafn Edvardsson gjorde några fina räddningar och laget kunde utnyttja sitt starka kontringsspel på nytt och åter rycka och avgöra matchen.

Tung avslutning på året för IFK som har en del att jobba på under uppehållet i januari.

Matchfakta

Elitserien, herrar:

ESKILSTUNA GUIF–IFK SKÖVDE

31–21 (16–11)

Mål, Guif: Daniel Pettersson 6 (1 straff), Oli Heimir Heimisson 5, Mathias Tholin 5 (1), Daniel Ekman 4, Richard Blank 4, Viktor Östlund 3, Richard Åkerman, Heige Freiman, Alexander Stenbäcken. Skövde: Filip Källman 5, Tobias Warvne 4, Jonas Samuelsson 4, Kristian Svensson 4, Linus Lake 3 (1), Jonas Källman.

Utvisningar, Guif: 5x2 min. Skövde: 6x2 min.

Domare: Rickard Canbro och Markus Winberg.

Publik: 1848.

Analys: IFK var bra med i matchen under några minuter av slutet på första, och i inledningen på andra halvlek. Resten tillhörde helt Guif som var bättre på det mesta - fler målvaktsräddningar, tätare försvar, mer varierat anfallsspel och kvickare kontringsspel. IFK hängde inte alls med och EM-uppehållet kommer, minst sagt, lägligt. Laget räckte inte till borta mot ett mycket starkt Guif och de stora siffrorna speglar matchen väl.