31 dec 2013 16:00

23 jan 2015 15:37

Gott slut i fotbollen

ÅRSKRÖNIKA: SLA-sporten summerar idrottsåret - oktober-december

Fotbollen avslutades i oktober och mot slutet av året kunde vi summera höstsäsongen för våra lag.

När det gäller fotbollen så klarade Skövde AIK sitt division 1-kontrakt med glans. Gudmundur Magnussons inhopp som tränare blev en succé. Mest minns man 5–0-segern mot exallsvenska Trelleborgs FF som kom till Skövde för att hämta tre poäng i sin strävan att nå superettan. Nu ställdes det mot ett supertaggat SAIK med bra flyt och det stod 4–0 redan i paus. Sebastian Ohlsson som sedan tillsammans med Sandra Krantz i Skövde KIK fick SLA:s guldboll, gjorde två mål.

Skövde KIK sprang igenom serien obesegrat, missade sedan i kvalet till division 1, men belönades ändå med en plats i ettan. Detta tack vare en friplats då det uppstått en vakans. Rättvist kan tyckas då laget vann sin serie och gjorde över 100 mål. Slutet gott, allting gott, kan väl säga.

När det gäller SAIK så kan vi konstatera att klubben gjorde klart med Charbel Abraham som ny tränare. Charbel återvänder till SAIK efter att ha fört IFK Skövde till trean. Gudmundur Magnusson blir kvar hos juniorerna.

I övrigt kan vi nämna att Tibro AIK fixade nytt division 2-kontrakt.

I vintersporterna kan vi konstatera att IFK Skövdes höst i elitserien blev en besvikelse. Bara segrar mot nykomlingarna Önnered, Rimbo och H 43 gör att lagets möjligheter att nå ett slutspel är mycket små. Nu blir det att rädda kontraktet i stället.

Även Skövde HF inledde svagt, men spelade upp sig i takt med att skadade spelare kom tillbaka. Här skall slutspelet inte vara i fara.

Allettan som vanligt

I hockeyns division 1 handlade det som vanligt om att nå allettan. Det gick enligt förhandstipsen, Vita Hästen, Vimmerby, Mariestad Bois och Skövde IK spelar i allettan efter nyår. SIK låg på rätt sida strecket i stort sett hela tiden och platsen säkrades efter 5–0 mot Mariestad i derbyt på bortaplan i nästa sista omgången.

Vi kan också notera att Tibro IK:s comeback i division 2 är positiv och mycket skall till om en playoffplats skall missas.

Västergötland gick till final i TV-pucken. Detta med Skövde IK:s Filip Forsmark i spetsen. I finalen föll de dock mot Västerbotten efter ett mål av en annan SIK-produkt, Adam Thilander. Filip och Adam fick sedan göra landslagsdebut mot Finland.

Sex simguld

Bland de individuella idrottarna kan nämnas att Skövde Simsällskaps Céline Bertrand gjorde ett strålande SM där hon tog sex guld och tolv medaljer totalt. Det belönades med en EM-plats.

Petra Dydiszko och Jimmie Lidén från Skövde Taekwon-Do Club kom hem med medaljer från VM. Två lagbrons till Jimmie och ett till Petra.

Viktoria Helgesson, Tibro KK, vann SM före syrran Joshi. Vicky togs sedan ut till OS i Sotji i februari.

Johan Lundh, Grevagårdens Ryttarförening, nådde fina placeringar vid Stockholm Horse Show i Globen. Detta i kamp med hela världseliten.

Till sist skall vi nämna att skidkämpen Elis Furhoff fyllde 100 år. Mannen, med 25 VM-guld för veteraner, hyllades stort.

När det gäller fotbollen så klarade Skövde AIK sitt division 1-kontrakt med glans. Gudmundur Magnussons inhopp som tränare blev en succé. Mest minns man 5–0-segern mot exallsvenska Trelleborgs FF som kom till Skövde för att hämta tre poäng i sin strävan att nå superettan. Nu ställdes det mot ett supertaggat SAIK med bra flyt och det stod 4–0 redan i paus. Sebastian Ohlsson som sedan tillsammans med Sandra Krantz i Skövde KIK fick SLA:s guldboll, gjorde två mål.

Skövde KIK sprang igenom serien obesegrat, missade sedan i kvalet till division 1, men belönades ändå med en plats i ettan. Detta tack vare en friplats då det uppstått en vakans. Rättvist kan tyckas då laget vann sin serie och gjorde över 100 mål. Slutet gott, allting gott, kan väl säga.

När det gäller SAIK så kan vi konstatera att klubben gjorde klart med Charbel Abraham som ny tränare. Charbel återvänder till SAIK efter att ha fört IFK Skövde till trean. Gudmundur Magnusson blir kvar hos juniorerna.

I övrigt kan vi nämna att Tibro AIK fixade nytt division 2-kontrakt.

I vintersporterna kan vi konstatera att IFK Skövdes höst i elitserien blev en besvikelse. Bara segrar mot nykomlingarna Önnered, Rimbo och H 43 gör att lagets möjligheter att nå ett slutspel är mycket små. Nu blir det att rädda kontraktet i stället.

Även Skövde HF inledde svagt, men spelade upp sig i takt med att skadade spelare kom tillbaka. Här skall slutspelet inte vara i fara.

Allettan som vanligt

I hockeyns division 1 handlade det som vanligt om att nå allettan. Det gick enligt förhandstipsen, Vita Hästen, Vimmerby, Mariestad Bois och Skövde IK spelar i allettan efter nyår. SIK låg på rätt sida strecket i stort sett hela tiden och platsen säkrades efter 5–0 mot Mariestad i derbyt på bortaplan i nästa sista omgången.

Vi kan också notera att Tibro IK:s comeback i division 2 är positiv och mycket skall till om en playoffplats skall missas.

Västergötland gick till final i TV-pucken. Detta med Skövde IK:s Filip Forsmark i spetsen. I finalen föll de dock mot Västerbotten efter ett mål av en annan SIK-produkt, Adam Thilander. Filip och Adam fick sedan göra landslagsdebut mot Finland.

Sex simguld

Bland de individuella idrottarna kan nämnas att Skövde Simsällskaps Céline Bertrand gjorde ett strålande SM där hon tog sex guld och tolv medaljer totalt. Det belönades med en EM-plats.

Petra Dydiszko och Jimmie Lidén från Skövde Taekwon-Do Club kom hem med medaljer från VM. Två lagbrons till Jimmie och ett till Petra.

Viktoria Helgesson, Tibro KK, vann SM före syrran Joshi. Vicky togs sedan ut till OS i Sotji i februari.

Johan Lundh, Grevagårdens Ryttarförening, nådde fina placeringar vid Stockholm Horse Show i Globen. Detta i kamp med hela världseliten.

Till sist skall vi nämna att skidkämpen Elis Furhoff fyllde 100 år. Mannen, med 25 VM-guld för veteraner, hyllades stort.