31 dec 2013 06:00

23 jan 2015 15:37

Systrarna bland de främsta på EM

ÅRSKRÖNIKA: SLA-sporten summerar idrottsåret - januari-mars

Under årets första kvartal det var sport i hallar och på is. Några missade medan andra nådde framgång på sitt eget vis.
Håll till godo och häng me', här är en sammanfattning av månad ett, två och tre.

På EM tävlade systrarna Helgesson i konståkning galant. Skären satt där de skulle och ingen av dem slant. Joshi blev åtta och Viktoria kom på plats nummer fem. Så klart två fina resultat att ta med sig hem. ”Vicky” dessutom på VM åkte men missade några hopp och hamnade på 14:e plats i stället för allra högst upp i topp.

Skövde HF tog sig till SM-slutspel med god marginal och slapp in i det sista lida kval. Man gav allt som sig bör och tog en skön seger i första matchen borta mot Höör. Om ni vill veta hur det sedan blev får ni läsa vad Daniel om april till juni skrev. Att sedan Magnus efter 19:e säsongen ville sluta var ingen risk. Han valde i stället att fortsätta och det blev en tjugonde säsong för tränare Frisk.

IFK Skövde slet förtvivlat för att nå slutspel, men det blev en trist tionde plats för IFK:s del. När det behövdes som bäst de blåvita åkte på däng och upp till slutspel skilde det slutligen fyra poäng. IFK hade till sin besvikelse slagits ut och säsongen tog allt för tidigt slut.

Vi kunde från handbollens värld också notera, att målvakten Johan Sjöstrand i Tyskland bollar skulle parera. Inget mera Ålborg när han i januari bestämde sig för att byta lag – Sjöstrand skrev på för tre år och i THW Kiel spenderar han numera sin vardag.

Landskamp i Arena Skövde

Landslaget i futsal matcher inför EM-kvalet behövde och därför de en landskamp spelade i Arena Skövde. Det var i blågult flera bidrag från IFK Skövde med, men trots det Sverige mot Danmark en förlust led. Dock blev landskampen på läktaren en succé eftersom 2 373 personer matchen ville se. Senare assisterande förbundskaptenen Charbel Abraham med laget gjorde rätta valet och då gick det riktigt bra i första EM-kvalet. I nästa runda gick det däremot inte som en dans och de blågula Skövdegrabbarna mot Kroatien och Spanien var utan chans.

Om Skövde IK:s insats kan man mycket tycka, men laget hade i allettan ingen lycka. SIK blott fem av 14 matcher vann och till slut hoppet om playoff försvann. Laget hade en liten möjlighet med två matcher kvar men det gick inte vägen och sista matchen i Vimmerby betydelselös var.

Tibro IK med Ronny Johansson tillbaka rådde inte på Motala när man till division 2 med stor glädje skulle kvala. Trots det gick det så småningom väl och senare under våren blev det division 2 av andra skäl.

I Tour de ski Marcus Hellners klättring uppför Alpe de Cermis var riktigt vass och en femte plats totalt var ju inte helt kass. Senare på VM blev det två besök på mästerskapets prispall och det var ju stafettsilver det handlade om i båda dessa fall.

Det var lite om januari till mars, kort och gott. Hoppas att ni en hyfsad återblick har fått.

På EM tävlade systrarna Helgesson i konståkning galant. Skären satt där de skulle och ingen av dem slant. Joshi blev åtta och Viktoria kom på plats nummer fem. Så klart två fina resultat att ta med sig hem. ”Vicky” dessutom på VM åkte men missade några hopp och hamnade på 14:e plats i stället för allra högst upp i topp.

Skövde HF tog sig till SM-slutspel med god marginal och slapp in i det sista lida kval. Man gav allt som sig bör och tog en skön seger i första matchen borta mot Höör. Om ni vill veta hur det sedan blev får ni läsa vad Daniel om april till juni skrev. Att sedan Magnus efter 19:e säsongen ville sluta var ingen risk. Han valde i stället att fortsätta och det blev en tjugonde säsong för tränare Frisk.

IFK Skövde slet förtvivlat för att nå slutspel, men det blev en trist tionde plats för IFK:s del. När det behövdes som bäst de blåvita åkte på däng och upp till slutspel skilde det slutligen fyra poäng. IFK hade till sin besvikelse slagits ut och säsongen tog allt för tidigt slut.

Vi kunde från handbollens värld också notera, att målvakten Johan Sjöstrand i Tyskland bollar skulle parera. Inget mera Ålborg när han i januari bestämde sig för att byta lag – Sjöstrand skrev på för tre år och i THW Kiel spenderar han numera sin vardag.

Landskamp i Arena Skövde

Landslaget i futsal matcher inför EM-kvalet behövde och därför de en landskamp spelade i Arena Skövde. Det var i blågult flera bidrag från IFK Skövde med, men trots det Sverige mot Danmark en förlust led. Dock blev landskampen på läktaren en succé eftersom 2 373 personer matchen ville se. Senare assisterande förbundskaptenen Charbel Abraham med laget gjorde rätta valet och då gick det riktigt bra i första EM-kvalet. I nästa runda gick det däremot inte som en dans och de blågula Skövdegrabbarna mot Kroatien och Spanien var utan chans.

Om Skövde IK:s insats kan man mycket tycka, men laget hade i allettan ingen lycka. SIK blott fem av 14 matcher vann och till slut hoppet om playoff försvann. Laget hade en liten möjlighet med två matcher kvar men det gick inte vägen och sista matchen i Vimmerby betydelselös var.

Tibro IK med Ronny Johansson tillbaka rådde inte på Motala när man till division 2 med stor glädje skulle kvala. Trots det gick det så småningom väl och senare under våren blev det division 2 av andra skäl.

I Tour de ski Marcus Hellners klättring uppför Alpe de Cermis var riktigt vass och en femte plats totalt var ju inte helt kass. Senare på VM blev det två besök på mästerskapets prispall och det var ju stafettsilver det handlade om i båda dessa fall.

Det var lite om januari till mars, kort och gott. Hoppas att ni en hyfsad återblick har fått.