04 jan 2014 15:00

23 jan 2015 15:26

Skövde IK straffade Vita Hästen

Skövde följde upp segern i premiären mot Tingsryd med en ny stark insats när Vita Hästen besegrades på bortaplan. Efter 2-2 efter 65 spelade minuter gick matchen till straffar. Carl-Johan Sjögren blev matchvinnare för Skövde IK när han satte den avgörande straffen för seger med 3-2.

Skövde IK gjorde en bra första period och det stod 1-1 efter de första 20 minuterna. Vita Hästen förde spelet och skapade mest men SIK försvarade sig starkt och var effektivt när tillfället dök upp i powerplay genom mål av Henrik Thegel.

I den andra perioden var Vita Hästen det klart bättre laget och åstadkom det mesta. Därför var det rättvist att de också gjorde periodens enda mål. 2-1 kom precis som ledningsmålet efter en spelvändning. SIK hade några chanser, framförallt ett öppet mål som missades, men det var hemmalaget som var hetast.

I den tredje perioden jagade SIK en kvittering som till slut kom. Robin Klasson satte 2-2 efter en spelvändning. Den tredje perioden gick till Skövde och matchen fick alltså avgöras efter förlängning och straffar.

Skövde IK gjorde en bra första period och det stod 1-1 efter de första 20 minuterna. Vita Hästen förde spelet och skapade mest men SIK försvarade sig starkt och var effektivt när tillfället dök upp i powerplay genom mål av Henrik Thegel.

I den andra perioden var Vita Hästen det klart bättre laget och åstadkom det mesta. Därför var det rättvist att de också gjorde periodens enda mål. 2-1 kom precis som ledningsmålet efter en spelvändning. SIK hade några chanser, framförallt ett öppet mål som missades, men det var hemmalaget som var hetast.

I den tredje perioden jagade SIK en kvittering som till slut kom. Robin Klasson satte 2-2 efter en spelvändning. Den tredje perioden gick till Skövde och matchen fick alltså avgöras efter förlängning och straffar.

Allettan södra:

HC VITA HÄSTEN–SKÖVDE IK

2–3 (1–1, 1–0, 0–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (04.50) Marcus Eriksson ass Stefan Erkgärds och Jesper Samuelsson, 1–1 (10.40) Henrik Thegel ass Erik Rosén i spel fem mot fyra.

Utvisningar: VH: 2x2 minuter. SIK: 1x2 minuter.

Skott: 10–13.

Andra perioden: 2–1 (06.39) Sebastian Höglund ass William Wallén.

Utvisningar: VH: 3x2 minuter. SIK: 3x2 minuter.

Skott: 17–7.

Tredje perioden: 2–2 (06.13) Robin Klasson ass Markus Molin.

Utvisningar: VH: 1x2 minuter. SIK: -.

Skott: 8–15.

Förlängning: -.

Skott: 3–1. Totalt: 38–36.

Straffar: 2–3 Carl–Johan Sjögren.

Domare: Christian Ewertzon, Brämhult.

Publik: 1 874 personer.