11 jan 2014 15:05

23 jan 2015 15:26

Tung sprintdag för Marcus Hellner

Marcus Hellners sprintform tycks inte ha blivit bättre sedan förra helgen. På lördagen blebv han utslagen redan i kvalet.

Efter att ha blivit utslagen i kvartsfinalen på Skandinaviska cupen förra helgen började Hellner tveka inför att ställa upp på fristilssprinten på OS i Sotji, en distans han tog guld på under VM i Holmenkollen 2011.

På lördagseftermiddagen var Hellner åter på världscupscenen då det åter vankades fristilssprint i tjeckiska Nove Mesto, men det slutade tungt för skidstjärnan. Hellner blev utslagen redan i kvalet, blev 48:a och hade drygt tre sekunder upp till österrikaren Harald Wurm som tog den sista kvartsfinalplatsen.

– Det kändes helt okej, men det gick inte tillräckligt fort. Jag var inte särskilt stum, det var mest bara dåliga tider. Jag var inte tillräckligt snabb helt enkelt, sa han efteråt i SVT.

Noterbart också från kvalet att Emil Jönsson inte ställde upp på grund av skada.

Den 11 februari körs fristilssprinten på OS i Sotji.

Efter att ha blivit utslagen i kvartsfinalen på Skandinaviska cupen förra helgen började Hellner tveka inför att ställa upp på fristilssprinten på OS i Sotji, en distans han tog guld på under VM i Holmenkollen 2011.

På lördagseftermiddagen var Hellner åter på världscupscenen då det åter vankades fristilssprint i tjeckiska Nove Mesto, men det slutade tungt för skidstjärnan. Hellner blev utslagen redan i kvalet, blev 48:a och hade drygt tre sekunder upp till österrikaren Harald Wurm som tog den sista kvartsfinalplatsen.

– Det kändes helt okej, men det gick inte tillräckligt fort. Jag var inte särskilt stum, det var mest bara dåliga tider. Jag var inte tillräckligt snabb helt enkelt, sa han efteråt i SVT.

Noterbart också från kvalet att Emil Jönsson inte ställde upp på grund av skada.

Den 11 februari körs fristilssprinten på OS i Sotji.