15 jan 2014 15:56

23 jan 2015 15:37

Lämnar Öis – och kan sluta

FOTBOLL: Emil Karlsson kan hamna i Jönköping

Nu är det klart – Emil Karlsson lämnar Örgryte.
Och han öppnar för att sluta helt med fotbollen.
– Det skulle vara ett otroligt tungt beslut, säger han.

Bakgrunden känner du till. Örgryte hade en tung återkomst i superettan där det blev respass direkt efter att klubben bara tagit fem segrar på de 30 omgångarna.

Emil Karlsson inledde säsongen fint och blev slutligen Öis bästa målskytt med sina sex mål.

Men efter att Marcus Lantz tog över som tränare i somras och George Mourad värvades in fick Tibrosonen allt skralare med speltid och klargjorde tidigt att han kunde röra på sig efter säsongens slut.

– Jag är nöjd med vårsäsongen då jag fick spela och satte ett par baljor, hösten är bara att glömma. Jag fick obefintligt med speltid och kände noll förtroende från tränaren och då försvinner självförtroendet snabbt, säger Karlsson till Göteborgs-Posten.

J-Södra ett alternativ

Efter en månad av diskussioner kring Karlssons kontrakt står det nu alltså klart att han får lämna klubben och ett hett alternativ till ny klubbadress är Jönköpings Södra, som vi har berättat om tidigare.

– Södra har hört av sig flera gånger och det finns ett kontraktserbjudande som väntar. Samtidigt trivs jag väldigt bra i Göteborg och känner att om jag ska flytta på mig är det lika bra att flytta längre.

Men det är inte alls klart att han tänker fortsätta spela. Som nyligen färdigutbildad inom marknadsföring och reklam vill han helst kombinera sitt yrke med fotbollen. Och han kan vänta ett tag innan han tar sitt slutliga beslut.

– Det gör jag när jag vet vilka erbjudande jag har. Det skulle vara ett otroligt tungt beslut om jag skulle sluta med fotbollen. Ända sedan man var en liten grabb har jag ju drömt om det här och att få spela för Öis har varit stort för mig. Men som sagt – drömmen är att kombinera civilt yrke med fotbollen. Bara att se om det lyckas, säger han.

Bakgrunden känner du till. Örgryte hade en tung återkomst i superettan där det blev respass direkt efter att klubben bara tagit fem segrar på de 30 omgångarna.

Emil Karlsson inledde säsongen fint och blev slutligen Öis bästa målskytt med sina sex mål.

Men efter att Marcus Lantz tog över som tränare i somras och George Mourad värvades in fick Tibrosonen allt skralare med speltid och klargjorde tidigt att han kunde röra på sig efter säsongens slut.

– Jag är nöjd med vårsäsongen då jag fick spela och satte ett par baljor, hösten är bara att glömma. Jag fick obefintligt med speltid och kände noll förtroende från tränaren och då försvinner självförtroendet snabbt, säger Karlsson till Göteborgs-Posten.

J-Södra ett alternativ

Efter en månad av diskussioner kring Karlssons kontrakt står det nu alltså klart att han får lämna klubben och ett hett alternativ till ny klubbadress är Jönköpings Södra, som vi har berättat om tidigare.

– Södra har hört av sig flera gånger och det finns ett kontraktserbjudande som väntar. Samtidigt trivs jag väldigt bra i Göteborg och känner att om jag ska flytta på mig är det lika bra att flytta längre.

Men det är inte alls klart att han tänker fortsätta spela. Som nyligen färdigutbildad inom marknadsföring och reklam vill han helst kombinera sitt yrke med fotbollen. Och han kan vänta ett tag innan han tar sitt slutliga beslut.

– Det gör jag när jag vet vilka erbjudande jag har. Det skulle vara ett otroligt tungt beslut om jag skulle sluta med fotbollen. Ända sedan man var en liten grabb har jag ju drömt om det här och att få spela för Öis har varit stort för mig. Men som sagt – drömmen är att kombinera civilt yrke med fotbollen. Bara att se om det lyckas, säger han.