17 jan 2014 20:11

23 jan 2015 15:37

Vicky föll i fria programmet

Joshi Helgesson blev bästa svenska på konståknings-EM i Budapest, Ungern.
Med totalt 146,45 poäng slutade Tibroåkerskan på en nionde plats.
Tyngre gick det för storsasyster Viktoria som inte alls fick hoppen att stämma.
Hon slutade först på 14:e plats och är nu orolig inför kommande OS.

Först ut av Tibrosystrarna i fredagens fria program var Joshi Helgesson som hade med sig 54,25 poäng från onsdagens korta program vilket gav en nionde plats.

På det avslutande fria programmet under fredagskvällen fick hon 92,90 poäng vilket gav totalt 146,45 poäng.

Joshi gjorde en del små misstag som gjorde att poängen drogs ner. Hon fick 42,37 poäng på sitt tekniska program och 49,83 på sitt presentationsprogram.

- Jag är jättenöjd eftersom jag har haft min skada (benbrott som förstörde försäsongen). Jag tycker att jag fick till två fullt godkända program, kommenterar Joshi sin EM-insats till TV4 efteråt.

- Jag tycker om starten av det fria programmet. Det kändes bra. Sedan hade jag några misstag på slutet som inte får hända men samtidigt var det här bara tredje gången som jag gjorde mitt långa program på tävling. Det är alltid svårt att hitta tillbaka efter några misstag men det är bara att glömma och gå vidare så snabbt som möjligt. Jag tycker att jag lyckades rätt bra med det, fortsatte 20-åringen.

Betydligt sämre gick det för storasyster Viktoria Helgesson som låg elva inför fredagens program. Hon fick 86,18 poäng på det fria programmet vilket gav henne totalt 138,73 poäng. Hon fick inte alls hoppen att stämma och missade första kombinationen direkt och föll.

Presentationspoängen blev 52,65 poäng men den tekniska poängen blev blygsamma 34,56 poäng.

En tung kväll för Viktoria som dock inte ska vara som bäst nu. Det är ju OS i ryska Sotji om en månad där hon ska vara som bäst.

- Det här var det sämsta programmet som jag har gjort på många år. Det här var inte alls det jag kom hit för att göra, sade Viktoria till TV4 efteråt.

- Jag vet inte vad som hände. Det kändes som om benen inte var med mig. När jag föll direkt var det som om luften gick ur mig. Jag tror det är mentalt, det är något som låste sig för mig, fortsatte Viktoria.

Nu är hon orolig inför stundande OS om en månad.

- Nu måste jag hem och diskutera med mina tränare och se vad vi kan göra. Jag måste ändra på något i programmet. Det är en månad till OS och det finns lite tid. Något måste jag ändra för det här var inte alls något program jag skulle göra.

Hon misslyckades med sin första kombination direkt i det fria programmet.

- Egentligen ska det inte påverka men det fallet tog luften ur mig. Det var ett tungt fall, det gjorde lite ont.

Joshi blev nia medan Viktoria kom först på en 14:e plats. Vann gjorde ryskan Julia Lipnitskaia med 209,72 poäng.

Sverige har två platser till nästa års EM.

Först ut av Tibrosystrarna i fredagens fria program var Joshi Helgesson som hade med sig 54,25 poäng från onsdagens korta program vilket gav en nionde plats.

På det avslutande fria programmet under fredagskvällen fick hon 92,90 poäng vilket gav totalt 146,45 poäng.

Joshi gjorde en del små misstag som gjorde att poängen drogs ner. Hon fick 42,37 poäng på sitt tekniska program och 49,83 på sitt presentationsprogram.

- Jag är jättenöjd eftersom jag har haft min skada (benbrott som förstörde försäsongen). Jag tycker att jag fick till två fullt godkända program, kommenterar Joshi sin EM-insats till TV4 efteråt.

- Jag tycker om starten av det fria programmet. Det kändes bra. Sedan hade jag några misstag på slutet som inte får hända men samtidigt var det här bara tredje gången som jag gjorde mitt långa program på tävling. Det är alltid svårt att hitta tillbaka efter några misstag men det är bara att glömma och gå vidare så snabbt som möjligt. Jag tycker att jag lyckades rätt bra med det, fortsatte 20-åringen.

Betydligt sämre gick det för storasyster Viktoria Helgesson som låg elva inför fredagens program. Hon fick 86,18 poäng på det fria programmet vilket gav henne totalt 138,73 poäng. Hon fick inte alls hoppen att stämma och missade första kombinationen direkt och föll.

Presentationspoängen blev 52,65 poäng men den tekniska poängen blev blygsamma 34,56 poäng.

En tung kväll för Viktoria som dock inte ska vara som bäst nu. Det är ju OS i ryska Sotji om en månad där hon ska vara som bäst.

- Det här var det sämsta programmet som jag har gjort på många år. Det här var inte alls det jag kom hit för att göra, sade Viktoria till TV4 efteråt.

- Jag vet inte vad som hände. Det kändes som om benen inte var med mig. När jag föll direkt var det som om luften gick ur mig. Jag tror det är mentalt, det är något som låste sig för mig, fortsatte Viktoria.

Nu är hon orolig inför stundande OS om en månad.

- Nu måste jag hem och diskutera med mina tränare och se vad vi kan göra. Jag måste ändra på något i programmet. Det är en månad till OS och det finns lite tid. Något måste jag ändra för det här var inte alls något program jag skulle göra.

Hon misslyckades med sin första kombination direkt i det fria programmet.

- Egentligen ska det inte påverka men det fallet tog luften ur mig. Det var ett tungt fall, det gjorde lite ont.

Joshi blev nia medan Viktoria kom först på en 14:e plats. Vann gjorde ryskan Julia Lipnitskaia med 209,72 poäng.

Sverige har två platser till nästa års EM.