19 jan 2014 18:05

23 jan 2015 15:26

SIK rasade - släppte in tre snabba mål

Skövde IK ledde rättvist med 1-0 efter den första peroden och kunde ha haft en större ledning. Henrik Thegel brände ett friläge och Julius Selle-Larsson hade en puck i stolpen. Mörrum var inte ofarligt men Alexander Jirhage som vaktade målet i Johannes Jönsson frånvaro (ljumskproblem) spelade starkt mot sitt tidigare lag under de första 20 minuterna.

I den andra perioden blev det en monumental scenförändring. SIK tappade konceptet helt. David Jonsson kvitterade till 1-1 efter sex minuter. Sedan gjorde Mörrum tre raka mål inom loppet av en minut och 47 sekunder fram till 1-4. Thegel tände ett visst hopp inför den sista perioden med sin 2-4-reducering i powerplay. Den andra perioden kan och är rent av SIK:s sämsta den här säsongen.

I den tredje perioden satt gästerna tidigt 5-2 och efter det orkade sedan aldrig Skövde IK resa sig. SIK var aldrig nära att få poäng trots att Fredrik Söder tröstmålade innan tredje perioden var till ända. En tung förlust för Skövde IK som tappar mark i tabellen. Det här var lagets fjärde raka match utan seger i allettan.

Skövde IK ledde rättvist med 1-0 efter den första peroden och kunde ha haft en större ledning. Henrik Thegel brände ett friläge och Julius Selle-Larsson hade en puck i stolpen. Mörrum var inte ofarligt men Alexander Jirhage som vaktade målet i Johannes Jönsson frånvaro (ljumskproblem) spelade starkt mot sitt tidigare lag under de första 20 minuterna.

I den andra perioden blev det en monumental scenförändring. SIK tappade konceptet helt. David Jonsson kvitterade till 1-1 efter sex minuter. Sedan gjorde Mörrum tre raka mål inom loppet av en minut och 47 sekunder fram till 1-4. Thegel tände ett visst hopp inför den sista perioden med sin 2-4-reducering i powerplay. Den andra perioden kan och är rent av SIK:s sämsta den här säsongen.

I den tredje perioden satt gästerna tidigt 5-2 och efter det orkade sedan aldrig Skövde IK resa sig. SIK var aldrig nära att få poäng trots att Fredrik Söder tröstmålade innan tredje perioden var till ända. En tung förlust för Skövde IK som tappar mark i tabellen. Det här var lagets fjärde raka match utan seger i allettan.

Allettan södra:

SKÖVDE IK-MÖRRUMS GOIS IK

3-5 (1-0, 1-4, 1-1)

Första perioden: 1-0 (01.03) Carl-Johan Sjögren ass Jesper Hultman.

Utvisningar: SIK: 1x2 minuter. Mörrum: 1x2 minuter:

Skott: 9-8.

Andra perioden: 1-1 (06.04) David Jonsson ass Jesper Johansson och Pontus Gulldén, 1-2 (12.54) Hampus Klozz ass Jens Svensson och Erik Belin, 1-3 (14.14) Pontus Gulldén ass Jonathan Tholander, 1-4 (14.41) Brandon Wong ass Jonathan Tholander, 2-4 (17.50) Henrik Thegel ass Robin Johansson i spel fem mot fyra.

Utvisningar: SIK: 2x2 minuter. Mörrum: 3x2 minuter.

Skott: 7-13.

Tredje perioden: 2-5 (06.53) Henrik Andersen ass Hampus Klozz och Jesper Olsson, 3-5 (14.16) Fredrik Söder ass Robin Klasson och Jesper Hultman.

Utvisningar: SIK: -. Mörrum: 1x2 minuter.

Skott: 10-8.Totalt: 26-29.

Domare: Christian Ewertzon, Brämhult.

Publik: 991 personer.