26 jan 2014 14:14

23 jan 2015 15:38

"Vicky" glad över stora stödet

ALLMÄNT: Konståkerskan årets vinnare av SLA-plaketten

För första gången fick läsarna rösta fram segraren i SLA-plaketten.
Då tog Viktoria Helgesson en solklar seger.
– Jättekul att jag har sånt stöd hemifrån, säger hon.

Det var 69:e gången plaketten delades ut och ”Vicky” har vunnit den två gånger tidigare – 2010 och 2011. En stor skillnad mot nu är att det inte längre är SLA:s jury som bestämmer vem som ska vinna, det gjorde SLA:s läsare.

Och med 37 procent av rösterna var det konståkaren från Tibro KK som vann, närmast före Oscar Wendt som hade fått drygt 17 procent av rösterna.

– Det känns helt fantastiskt, jättekul att jag har sånt stöd hemifrån, säger hon som tackade alla som röstat och sina tränare i sitt tacktal på Idrottsgalan.

Vad betyder det för dig personligen?

– Det är jättestort att så många har röstat på mig, det kunde jag aldrig tro.

Känner sig tryggare

Helgesson hade ett fint 2013 med femteplatsen på EM som största höjdpunkt. Som bekant blev årets EM-insats långt ifrån lika lyckad och därför har Viktoria, tillsammans med sina tränare, vidtagit en del åtgärder inför OS om mindre än månad.

– Jag har ändrat lite i mitt program och ändrat mitt upplägg så att jag ska känna mig trygg när jag åker iväg, säger hon.

Hur känns det nu då?

– Det känns jättebra, det blir en dröm som går i uppfyllelse, nu ska jag bara köra.

Börjar det kännas i magen att det närmar sig?

– Inte än, det var mer direkt efter EM som man kände ”oj”... Nu känns det tryggare och jag känner mig självsäker igen.

SLA-plaketten hade till i år slagits ihop med priset Årets idrottare i världen där sex idrottare från Skövde, med omnejd, nominerades och där alltså Viktoria Helgesson blev 2013 års pristagare.

Det var 69:e gången plaketten delades ut och ”Vicky” har vunnit den två gånger tidigare – 2010 och 2011. En stor skillnad mot nu är att det inte längre är SLA:s jury som bestämmer vem som ska vinna, det gjorde SLA:s läsare.

Och med 37 procent av rösterna var det konståkaren från Tibro KK som vann, närmast före Oscar Wendt som hade fått drygt 17 procent av rösterna.

– Det känns helt fantastiskt, jättekul att jag har sånt stöd hemifrån, säger hon som tackade alla som röstat och sina tränare i sitt tacktal på Idrottsgalan.

Vad betyder det för dig personligen?

– Det är jättestort att så många har röstat på mig, det kunde jag aldrig tro.

Känner sig tryggare

Helgesson hade ett fint 2013 med femteplatsen på EM som största höjdpunkt. Som bekant blev årets EM-insats långt ifrån lika lyckad och därför har Viktoria, tillsammans med sina tränare, vidtagit en del åtgärder inför OS om mindre än månad.

– Jag har ändrat lite i mitt program och ändrat mitt upplägg så att jag ska känna mig trygg när jag åker iväg, säger hon.

Hur känns det nu då?

– Det känns jättebra, det blir en dröm som går i uppfyllelse, nu ska jag bara köra.

Börjar det kännas i magen att det närmar sig?

– Inte än, det var mer direkt efter EM som man kände ”oj”... Nu känns det tryggare och jag känner mig självsäker igen.

SLA-plaketten hade till i år slagits ihop med priset Årets idrottare i världen där sex idrottare från Skövde, med omnejd, nominerades och där alltså Viktoria Helgesson blev 2013 års pristagare.

SLA-plaketten

Priset har delats ut sedan 1945, med ett undantag 1958. Under årens lopp har två segrare utsetts vid ett flertal tillfällen, bland annat 2003 då Rasmus Wremer och Niklas Forsmoo vann, och 2005 då priset gick till Madeleine Grundström och Mattias Gustafsson.

Viktoria Helgesson har vunnit priset två gånger tidigare – 2010 och 2011.

Sedan i år har SLA-plaketten slagits samman med priset Årets idrottare i världen och för första gången har SLA:s läsare röstat fram segraren.