29 jan 2014 16:00

23 jan 2015 15:26

Skövde IK vann efter straffar

Skövde fick två poäng med sig från kvällens viktiga hemmamöte med Helsingborg. Det krävdes straffar för att till slut skilja de båda lagen åt.

Skövde fick en praktstart då Anton Gustavsson satte 1-0 redan efter tre minuter. Men Helsingborg tog snabbt över initiativet och satte ganska bra press på SIK under den första perioden, men särskilt farligt blev det inte förrän mot slutet då Johannes Jönsson, som var åter i kassen, fick göra en fin räddning.

Andra och tredje perioden var ganska jämna där Jönsson bjöd gästerna på 1-1, och där Skövde satt i förarsätet hela tiden, men med 19.34 på matchklockan satte Helsingborg 3-3 och tog matchen till en resultatlös förlängning.

Vid straffläggningen var det Carl-Johan Sjögren som sköt hem de två poängen till Skövde.

Läs kvällens liverapportering här. Klicka bara på "Join the event" i rutan nedanför.

Skövde fick en praktstart då Anton Gustavsson satte 1-0 redan efter tre minuter. Men Helsingborg tog snabbt över initiativet och satte ganska bra press på SIK under den första perioden, men särskilt farligt blev det inte förrän mot slutet då Johannes Jönsson, som var åter i kassen, fick göra en fin räddning.

Andra och tredje perioden var ganska jämna där Jönsson bjöd gästerna på 1-1, och där Skövde satt i förarsätet hela tiden, men med 19.34 på matchklockan satte Helsingborg 3-3 och tog matchen till en resultatlös förlängning.

Vid straffläggningen var det Carl-Johan Sjögren som sköt hem de två poängen till Skövde.

Läs kvällens liverapportering här. Klicka bara på "Join the event" i rutan nedanför.

Allettan södra

SKÖVDE IK-HELSINGBORGS HC 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (3.00) Anton Gustavsson ass David Sjöman och Oskar Back.

Utvisning, SIK: 3x2 min. HHC: 3x2 min.

Skott: 10-13.

Andra perioden: 1-1 (2.40) Joakim Thelin ass Carl Ericson-Waldeborn, 2-1 (11.35) Henrik Thegel ass Jesper Hultman och Erik Rosén, spel fyra mot tre.

Utvisning, SIK: 1x2 min. HHC: 3x2 min.

Skott: 16-6.

Tredje perioden: 2-2 (5.13) Simon Glimhed ass Sebastian Åkesson och Niklas Svensson, spel fem mot fyra, 3-2 (16.27) Erik Rosén ass Anton Gustavsson och Jesper Hultman, 3-3 (19.34) Sanny Hafström ass Johan Holmberg och Anton Mylläri.

Utvisning, SIK: 1x2 min. HHC: 1x2 min.

Skott: 11-8.

Fjärde perioden: -.

Utvisning, SIK: 1x2 min. HHC: -.

Skott: 2-3.

Straffar: 4-3 Carl-Johan Sjögren.

Skott: 1-0. Totalt: 40-30.

Domare: Richard Magnusson.

Publik: 736.