02 feb 2014 16:49

23 jan 2015 15:38

Joshi etta i Tyskland

KONSTÅKNING

Joshi Helgesson fortsätter att visa fin form.
I helgen slog hon nytt personligt rekord och vann seniorklassen i Bavaria open i tyska Oberstdorf.

Helgesson blev bästa svenska på EM nyligen när hon kom på nionde plats och följde upp det med ännu en stark insats nere i Tyskland. Helgesson låg tvåa efter det korta programmet, men fick till en riktig fullträff i lördagens långa program och det förde upp henne i topp totalt.

– I kortprogrammet hade hon en miss på trippel lutz, men det långa programmet var nästan felfritt och hon var jättenöjd efteråt, säger Christina Helgesson, tränare och mamma till Joshi, som följde tävlingen hemifrån Sverige.

20-åringen landade sex trippelhopp och fick ihop fina 109, 89 poäng i det långa programmet. Det innebar 162, 93 poäng totalt vilket är det bästa hon gjort någonsin.

– I Sverige har hon haft mer, men internationellt var det här hennes bästa, fortsätter Christina.

Anna Ovcharova från Schweiz blev tvåa på 151,33 poäng och var alltså en bit efter Tibroåkaren. Guldet betyder att Joshi Helgesson fick 250 värdefulla poäng på världsrankingen.

Joshi Helgesson var inte ensam från Tibro på Bavaria Open utan hon hade sällskap av Maggie Hills, Stina Fredriksson och Louise Jensen. Bäst placering av dem fick Hills som kom sexa i ungdomsklassen. Hon låg nia efter det korta programmet, men var fjärde bäst i friåkningen och det gav en sjätte plats sammanlagt med 82,69 poäng totalt. I en annan ungdomsgrupp kom Stina Fredriksson på 16:e plats med 65,94 poäng.

Louise Jensen tävlade i juniorklassen och noterade en 18:e plats efter 19:e plats i kortprogrammet och 13:e plats i det fria programmet. Totalt hade hon 101,38 poäng.

Helgesson blev bästa svenska på EM nyligen när hon kom på nionde plats och följde upp det med ännu en stark insats nere i Tyskland. Helgesson låg tvåa efter det korta programmet, men fick till en riktig fullträff i lördagens långa program och det förde upp henne i topp totalt.

– I kortprogrammet hade hon en miss på trippel lutz, men det långa programmet var nästan felfritt och hon var jättenöjd efteråt, säger Christina Helgesson, tränare och mamma till Joshi, som följde tävlingen hemifrån Sverige.

20-åringen landade sex trippelhopp och fick ihop fina 109, 89 poäng i det långa programmet. Det innebar 162, 93 poäng totalt vilket är det bästa hon gjort någonsin.

– I Sverige har hon haft mer, men internationellt var det här hennes bästa, fortsätter Christina.

Anna Ovcharova från Schweiz blev tvåa på 151,33 poäng och var alltså en bit efter Tibroåkaren. Guldet betyder att Joshi Helgesson fick 250 värdefulla poäng på världsrankingen.

Joshi Helgesson var inte ensam från Tibro på Bavaria Open utan hon hade sällskap av Maggie Hills, Stina Fredriksson och Louise Jensen. Bäst placering av dem fick Hills som kom sexa i ungdomsklassen. Hon låg nia efter det korta programmet, men var fjärde bäst i friåkningen och det gav en sjätte plats sammanlagt med 82,69 poäng totalt. I en annan ungdomsgrupp kom Stina Fredriksson på 16:e plats med 65,94 poäng.

Louise Jensen tävlade i juniorklassen och noterade en 18:e plats efter 19:e plats i kortprogrammet och 13:e plats i det fria programmet. Totalt hade hon 101,38 poäng.