03 feb 2014 09:45

23 jan 2015 15:38

Stopp på vägen kostade mycket

Håkan Svensson åkte mot ny seger i Hällefors. Men olyckliga hinder på vägen på slutsträckan gjorde att han blev tvåa, blott fyra tiondelar från segern.

Håkan Svensson från Skövde och tävlande för Fägre MK, var stor favorit till att vinna rallysprinten i Hällefors igen och ha såg ut att köra mot en ny seger, men fick bromsa ner på sista sträckan och smyga förbi tre bilar som åkt av. Därmed kom Håkan bara tvåa, fyra tiondelar efter Fagerstas Mats Palmqvist.

– Jag körde dåligt och var inte nöjd med mig själv. Bilen gick perfekt, men jag fick inte till det. Jag hade bättre tempo på andra varvet, men tappade mycket när det stod bilar i vägen på slutet, säger Håkan.

Rallysprinten avgjordes på en 7 kilometer lång sträcka, som kördes två gånger. Den började med ett krokigt parti före och på Sångens motorstadion och avslutades med 5 kilometer snabb skogsväg. I första körningen var Håkan Svensson snabbast, 4,4 sekunder före Mats Palmqvist och 6,4 före Kopparbergs Andreas Levin, men han var inte nöjd med sin körning. I andra körningen ökade Håkan tempot lite och var omkring tio sekunder snabbare in mot slutet av sträckan, men där stod tre bilar på och halvvägs på vägen. Håkan fick bromsa ner kraftigt för att ta sig förbi hindren och var istället tre sekunder långsammare än i första åket. Andreas Ledin var nu snabbast på sträckan, 0,9 sek före Palmqvist och 5,7 före Håkan och detta kostade segern.

Rally, Midvintersprinten, Hällefors MK, 1/2:

4WD: 1) Håkan Svensson / Anna Sjöberg, Fägre MK / Ljungby MK, Mitsubishi Evo 8, 10.31,8, 2) Mattias Nyström / Susanne Axbom, Ludvika MS, Mitsubishi Evo 7, 11.34,8, 3) Fredrik Åhs / Henrik Oscarsson, Västerås MS, Mitsubishi Evo 8, 11.37,9.

A-förare, 2WD: 1) Mats Palmqvist / Kalle Bernhardsson, Fagersta MK, VW Golf, 10.31,4, 2) Andreas Levin / Therese Levin, Lima MS, Nissan Sunny, 10.32,4, 3) Jan Johansson / Andreas Peters, Frykdalens MK, Toyota Corolla, 10.37,3.

Grupp E: 1) Tobias Isaksson / Per Hansson, Laxå MK, VW Golf, 11.36,7, 2) Niklas Ledin / Therese Ledin, MK Kopparberg, Volvo S80, 11.42,7, 11) Niclas Fransson / Mikael Svensson, Falköpings MK, Toyota Corolla, 13.21,2.

Håkan Svensson från Skövde och tävlande för Fägre MK, var stor favorit till att vinna rallysprinten i Hällefors igen och ha såg ut att köra mot en ny seger, men fick bromsa ner på sista sträckan och smyga förbi tre bilar som åkt av. Därmed kom Håkan bara tvåa, fyra tiondelar efter Fagerstas Mats Palmqvist.

– Jag körde dåligt och var inte nöjd med mig själv. Bilen gick perfekt, men jag fick inte till det. Jag hade bättre tempo på andra varvet, men tappade mycket när det stod bilar i vägen på slutet, säger Håkan.

Rallysprinten avgjordes på en 7 kilometer lång sträcka, som kördes två gånger. Den började med ett krokigt parti före och på Sångens motorstadion och avslutades med 5 kilometer snabb skogsväg. I första körningen var Håkan Svensson snabbast, 4,4 sekunder före Mats Palmqvist och 6,4 före Kopparbergs Andreas Levin, men han var inte nöjd med sin körning. I andra körningen ökade Håkan tempot lite och var omkring tio sekunder snabbare in mot slutet av sträckan, men där stod tre bilar på och halvvägs på vägen. Håkan fick bromsa ner kraftigt för att ta sig förbi hindren och var istället tre sekunder långsammare än i första åket. Andreas Ledin var nu snabbast på sträckan, 0,9 sek före Palmqvist och 5,7 före Håkan och detta kostade segern.

Rally, Midvintersprinten, Hällefors MK, 1/2:

4WD: 1) Håkan Svensson / Anna Sjöberg, Fägre MK / Ljungby MK, Mitsubishi Evo 8, 10.31,8, 2) Mattias Nyström / Susanne Axbom, Ludvika MS, Mitsubishi Evo 7, 11.34,8, 3) Fredrik Åhs / Henrik Oscarsson, Västerås MS, Mitsubishi Evo 8, 11.37,9.

A-förare, 2WD: 1) Mats Palmqvist / Kalle Bernhardsson, Fagersta MK, VW Golf, 10.31,4, 2) Andreas Levin / Therese Levin, Lima MS, Nissan Sunny, 10.32,4, 3) Jan Johansson / Andreas Peters, Frykdalens MK, Toyota Corolla, 10.37,3.

Grupp E: 1) Tobias Isaksson / Per Hansson, Laxå MK, VW Golf, 11.36,7, 2) Niklas Ledin / Therese Ledin, MK Kopparberg, Volvo S80, 11.42,7, 11) Niclas Fransson / Mikael Svensson, Falköpings MK, Toyota Corolla, 13.21,2.

  • Jonny Persson