07 feb 2014 13:15

23 jan 2015 15:27

Skandalscener i Alingsås

Skandalscener utbröt i Estrad i Alingsås efter elitseriemötet mellan Alingsås och Lugi på torsdagskvällen.
Lugis tränare Johan Zanotti och matchdelegaten Jan Jonsson från Skövde träffades av föremål som kastades in från publiken.

Lugi vann matchen med 27–26, men det hamnade i skymundan av det som hände precis efter slutsignalen. Några i publiken kastade då in föremål från läktaren som träffade Lugitränaren Johan Zanotti och matchdelegaten Jan Jonsson från Skövde.

Zanotti var, av förklarliga skäl, riktigt arg efteråt.

– Jag har alltid gillat att spela i Alingsås, men det som hände idag gör mig så jävla förbannad. Det sitter ju fan barn och tittar på. Vuxna människor som beter sig på det sättet. Tänk om det varit en flaska eller något annat som kastats in, säger han till Alingsås Tidning.

Tidningen rapporterar att själva matchen var väldigt hård och jämn där slutsignalens tråkigheter blev kulmen på en tuff handbollskväll i Alingsås.

Första gången

Handbollsförbundets tävlingschef Ralf Lundberg vet inte vilka straff som kan bli aktuella då handbollen varit förskonat av den här typen av händelser tidigare.

– Jag kan inte säga på rak arm hur vi tacklar det. Vi får en rapport och får något sätt ställa krav på Alingsås om förbättrad säkerhet. Hemmalaget är ansvarigt, så mycket kan jag säga. Men jag vill inte spekulera i vad det kan bli för följder, säger Lundberg till GT.

Alingsås ber om ursäkt

Alingsås HK gick på fredagen ut och bad om ursäkt i ett pressmeddelande.

”Alingsås HK tar starkt avstånd från det inträffade och ber Zanotti och Jonsson förbehållslöst om ursäkt. Vi vill även rikta en ursäkt till Lugi HF, Svenska Handbollförbundet och alla handbollsälskare”, skriver klubben.

Lugi vann matchen med 27–26, men det hamnade i skymundan av det som hände precis efter slutsignalen. Några i publiken kastade då in föremål från läktaren som träffade Lugitränaren Johan Zanotti och matchdelegaten Jan Jonsson från Skövde.

Zanotti var, av förklarliga skäl, riktigt arg efteråt.

– Jag har alltid gillat att spela i Alingsås, men det som hände idag gör mig så jävla förbannad. Det sitter ju fan barn och tittar på. Vuxna människor som beter sig på det sättet. Tänk om det varit en flaska eller något annat som kastats in, säger han till Alingsås Tidning.

Tidningen rapporterar att själva matchen var väldigt hård och jämn där slutsignalens tråkigheter blev kulmen på en tuff handbollskväll i Alingsås.

Första gången

Handbollsförbundets tävlingschef Ralf Lundberg vet inte vilka straff som kan bli aktuella då handbollen varit förskonat av den här typen av händelser tidigare.

– Jag kan inte säga på rak arm hur vi tacklar det. Vi får en rapport och får något sätt ställa krav på Alingsås om förbättrad säkerhet. Hemmalaget är ansvarigt, så mycket kan jag säga. Men jag vill inte spekulera i vad det kan bli för följder, säger Lundberg till GT.

Alingsås ber om ursäkt

Alingsås HK gick på fredagen ut och bad om ursäkt i ett pressmeddelande.

”Alingsås HK tar starkt avstånd från det inträffade och ber Zanotti och Jonsson förbehållslöst om ursäkt. Vi vill även rikta en ursäkt till Lugi HF, Svenska Handbollförbundet och alla handbollsälskare”, skriver klubben.