08 feb 2014 17:23

23 jan 2015 15:38

SIK-förlust i Billingehov

Skövde IK förlorade hemmamatchen mot Vimmerby. Gästerna segrade med 6-4 efter att ha avgjort matchen i tredje perioden.

SIK fick en jobbig start på matchen. Efter ett resultatlöst powerplay fick laget spela tre mot fem och då satte Adam Rundkvist Vimmerbys ledningsmål. Bara minuten senare höll sig Björn Jonasson framme och utökade. SIK kämpade sig in i matchen och jämnade ut spelet. Jacob Larsson reducerade efter 9.42 där han tog ner pucken med handen och skickade in den bakom Calle Brattenberger i gästernas mål. Men Vimmerby utökade än en gång sin ledning och hade 3-1 med sig till andra akten.

Den blev lika målrik som den första. Skövde reducerade tidigt genom Carl-Johan Sjögren men fick åter se Vimmerby gå upp i tvåmålsledning strax efter det. Än en gång kunde SIK reducera då David Sjöman styrde in Albin Anderssons slagskott, och bara två minuter före periodvilan skrinnade Johan Erkgärds fram i powerplay och placerade in 4-4. Erkgärds som gjorde comeback efter sju matchers frånvaro.

Den tredje perioden var bara 26 sekunder gammal när Vimmerby återtog ledningen. Skövde tog över spelet, men lyckades inte utnyttja sitt övertag och 12.11 in på akten punkterade Sebastian Nilsson matchen, elegant framspelad av Simon Dahl.

Det var en viktig seger för Vimmerby som därmed tog sig upp på playoffplats med två omgångar kvar att spela. SIK är kvar i botten av allettan.

Noterbart i övrigt att Alexander Jirhage fick nytt förtroende i SIK-målet. Han avslutade matchen med att göra årets räddning i Billingehov när han först ställde till det för sig själv när han var ute och rensade. Pucken gick till Jakob Karlsson som fick öppet mål varpå Jirhage skickade upp klubban i luften och räddade – riktigt spektakulärt!

SIK fick en jobbig start på matchen. Efter ett resultatlöst powerplay fick laget spela tre mot fem och då satte Adam Rundkvist Vimmerbys ledningsmål. Bara minuten senare höll sig Björn Jonasson framme och utökade. SIK kämpade sig in i matchen och jämnade ut spelet. Jacob Larsson reducerade efter 9.42 där han tog ner pucken med handen och skickade in den bakom Calle Brattenberger i gästernas mål. Men Vimmerby utökade än en gång sin ledning och hade 3-1 med sig till andra akten.

Den blev lika målrik som den första. Skövde reducerade tidigt genom Carl-Johan Sjögren men fick åter se Vimmerby gå upp i tvåmålsledning strax efter det. Än en gång kunde SIK reducera då David Sjöman styrde in Albin Anderssons slagskott, och bara två minuter före periodvilan skrinnade Johan Erkgärds fram i powerplay och placerade in 4-4. Erkgärds som gjorde comeback efter sju matchers frånvaro.

Den tredje perioden var bara 26 sekunder gammal när Vimmerby återtog ledningen. Skövde tog över spelet, men lyckades inte utnyttja sitt övertag och 12.11 in på akten punkterade Sebastian Nilsson matchen, elegant framspelad av Simon Dahl.

Det var en viktig seger för Vimmerby som därmed tog sig upp på playoffplats med två omgångar kvar att spela. SIK är kvar i botten av allettan.

Noterbart i övrigt att Alexander Jirhage fick nytt förtroende i SIK-målet. Han avslutade matchen med att göra årets räddning i Billingehov när han först ställde till det för sig själv när han var ute och rensade. Pucken gick till Jakob Karlsson som fick öppet mål varpå Jirhage skickade upp klubban i luften och räddade – riktigt spektakulärt!

  • Daniel Olausson

Allettan södra

SKÖVDE IK–VIMMERBY HC 4–6 (1–3, 3–1, 0–2)

Första perioden: 0-1 (4.18) Adam Rundkvist ass Markus Kinisjärvi och Robin Olsen Syversen, spel fem mot tre, 0-2 (5.35) Björn Jonasson ass Jakob Karlsson och Sebastian Nilsson, 1-2 (9.42) Jacob Larsson, 1-3 (17.52) Björn Jonasson ass Alexander Holmberg och Oskar Carlsson.

Utvisningar, SIK: 2x2 min. VHC: 2x2 min.

Skott: 10-8.

Andra perioden: 2-3 (1.11) Carl-Johan Sjögren ass Markus Molin, 2-4 (3.12) Emil Wahlberg ass Tobias Jonsson, 3-4 (10.06) David Sjöman ass Albin Andersson och Henrik Thegel, 4-4 (18.05) Johan Erkgärds ass Jesper Hultman och Erik Rosén, spel fem mot fyra.

Utvisningar, SIK: 3x2 min. VHC: 3x2 min, 1x10 min.

Skott: 9-19:

Tredje perioden: 4-5 (0.26) Alexander Holmberg ass Henrik Tång, spel fem mot fyra, 4-6 (12.11) Sebastian Nilsson ass Simon Dahl och Simon Petersson.

Utvisningar, SIK: 1x2 min. VHC: 1x2 min.

Skott: 5-10. Totalt: 24-28.

Domare: David Gustafsson.

Publik: 682.