08 feb 2014 17:11

23 jan 2015 15:27

Skövde HF vann mot Önnered

Skövde HF tog en klar seger mot Önnered i Arena Skövde. 31-23 (19-12) efter en match där SHF periodvis spelade riktigt bra. Främst imponerade kontringsspelet som grundlades av ett bra försvar och starkt målvaktsspel signerat Therese Wislander (18 räddningar). Vinsten betyder att Skövde HF befäste femteplatsen i tabellen. Maja Eriksson fick priset som bästa hemmaspelare.

FAKTA

Elitserien

SKÖVDE HF–ÖNNERED

31–23 (19–12)

Målen: SHF: Maja Eriksson 7, Julia Ehn 5, Sara Johansson 6, Michaela Ek 3, Malin Hanold 3, Linda Cadario 3 (2), Mikaela Johansson 3, Ewelina Danielsson 1. Ö: Lina Barksten 8 (3), Sandra Kvarnström 5, Elin Källqvist 3, Wilma Brask Larsen 2, Caroline Levander 2, Frida Åkerström 1, Gabriella Lindfeldt 1, Annica Smidje 1.

Utvisningar: 3x2 min. Ö: 2 min.

Domare: Glenn Korsar och Sebastian Schough.

Publik: 388.

Analys: Skövde HF gjorde en gedigen insats och vann klart. Det var egentligen bara en liten svacka i första halvlek då 5–2 blev till 5–6. En time out innebar skärpning och sedan vändes matchen till ledning med sju bollar i paus. I andra halvlek rullade matchen på och SHF kunde spela runt en del på sitt material och hade bra kontroll. Kul med bra försvars och målvaktspel av Therese Wislander (18 räddningar). Framåt gjorde SHF mål från de flesta positioner, men kontringsspelet gladde extra där Sara Johansson och Julia Ehn var lyckosamma. Plus också till Maja Eriksson för sina sju mål.