14 feb 2014 17:44

23 jan 2015 15:38

Foto:

Idrottsklubbar jublar över nya multihallen

På fredagseftermiddagen invigdes den nya multihallen Lorentzon Sportcenter.
De tre idrottsklubbarna IF Hagen, Skövde PK och Billingens klätterlubb visade upp lokalerna för intresserade, politiker, tjänstemän och folk från näringslivet.

Kommunalrådet Katarina Jonsson (M) och fritidsnämndens ordförande Kaj-Eve Enroth (FP) invigde officiellt multihallen på Paroc-området under fredagseftermiddagen.

– Äntligen är ordet jag känner nu. När vi stod här för nästan två år sedan och den utveckling som sedan har skett, det är överväldigande för mig, det här fanns inte i tanken. Nu har vi gett de här tre föreningarna drägligare träningsförhållande och nu är det er sak att driva utvecklingen framåt, sade Enroth.

Ett stort lyft

IF Hagen, Skövde PK och Billingens klätterklubb får alla ett stort lyft för sina verksamheter i de nya lokalerna.

– Det här är med plus godkänt och betyder oerhört mycket för vår verksamhet. Vi har länge legat på för att få en hall och det känns jättebra. Vi tror på ett uppsving och förhoppningsvis ännu bättre resultat för våra aktiva, säger Lars Olsson i IF Hagen.

I den nya hallen kan de aktiva friidrottarna utöva de flesta av grenarna i de rymliga ytorna.

Billingens Klätterklubb får också ett lyft. De har nu en stor klätterväg till sitt förfogande samt en mindre där det inte krävs några säkerhetslinor då det finns madrasser. Klubben räknar med att kunna förädla verksamheten.

Hyresavtal med Lorentzon

Skövde PK – som sedan 2012 är en egen förening – kan även glädja sig åt en ny lokal med nio uppställda bord.

– Det är jättebra. Nu kan vi träna när vi vill och behöver inte hålla på att plocka fram och bort borden varje gång. Det här hoppas vi kan leda till att vi får fler utövare och nu kan vi också arrangera fler ungdomstävlingar. Den här lokalen står sig mycket väl, säger Johnny Hjalmarsson i Skövde PK.

Skövde kommun har ett hyresavtal med fastighetsägaren Arne Lorentzon som har iordningställt multihallen. Föreningarna hyr sedan lokalerna av kommunen och står själva för driften.

Kommunalrådet Katarina Jonsson (M) och fritidsnämndens ordförande Kaj-Eve Enroth (FP) invigde officiellt multihallen på Paroc-området under fredagseftermiddagen.

– Äntligen är ordet jag känner nu. När vi stod här för nästan två år sedan och den utveckling som sedan har skett, det är överväldigande för mig, det här fanns inte i tanken. Nu har vi gett de här tre föreningarna drägligare träningsförhållande och nu är det er sak att driva utvecklingen framåt, sade Enroth.

Ett stort lyft

IF Hagen, Skövde PK och Billingens klätterklubb får alla ett stort lyft för sina verksamheter i de nya lokalerna.

– Det här är med plus godkänt och betyder oerhört mycket för vår verksamhet. Vi har länge legat på för att få en hall och det känns jättebra. Vi tror på ett uppsving och förhoppningsvis ännu bättre resultat för våra aktiva, säger Lars Olsson i IF Hagen.

I den nya hallen kan de aktiva friidrottarna utöva de flesta av grenarna i de rymliga ytorna.

Billingens Klätterklubb får också ett lyft. De har nu en stor klätterväg till sitt förfogande samt en mindre där det inte krävs några säkerhetslinor då det finns madrasser. Klubben räknar med att kunna förädla verksamheten.

Hyresavtal med Lorentzon

Skövde PK – som sedan 2012 är en egen förening – kan även glädja sig åt en ny lokal med nio uppställda bord.

– Det är jättebra. Nu kan vi träna när vi vill och behöver inte hålla på att plocka fram och bort borden varje gång. Det här hoppas vi kan leda till att vi får fler utövare och nu kan vi också arrangera fler ungdomstävlingar. Den här lokalen står sig mycket väl, säger Johnny Hjalmarsson i Skövde PK.

Skövde kommun har ett hyresavtal med fastighetsägaren Arne Lorentzon som har iordningställt multihallen. Föreningarna hyr sedan lokalerna av kommunen och står själva för driften.