14 feb 2014 17:03

23 jan 2015 15:27

Skövde IK släpper fyra spelare

ISHOCKEY

Skövde IK släpper fyra spelare till andra klubbar, meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Erik Rosén har spelat klart för Skövde IK. Backen lämnar klubben och avslutar säsongen i Östersunds IK.

En omgång återstår i den norra division 1-serien innan det vankas playoff, och det är till dessa matcher som Rosén hämtas in.

– Han är precis den spelare vi letade efter sedan Joel Asp skadade sig. Han är en god ersättare med sin rutin och erfarenhet och att vi har letat efter rätt spelare istället för att hitta något fort visade sig vara ett bra sätt att jobba på, säger tränaren Markus Åkerblom på ÖIK:s hemsida.

Rosén har under sin första säsong i Skövde IK gjort 26 poäng fördelat på 9 mål och 17 assists.

Före torsdagens derby mot Mariestad fick han dessutom motta supporterföreningen Rebellernas pris för årets bästa Skövde IK-spelare. Det är ännu oklart om han återvänder till klubben inför nästa säsong.

Fler lämnar

Skövde IK meddelar i ett pressmeddelande att det blir fler spelare som får möjlighet att förlänga sina säsonger, eftersom SIK gör sin sista match på söndag. Förutom Rosén avslutar Robin Klasson säsongen i Tibro IK medan Julius Selle-Larsson och Mathias Gudmundsson spelar klart i Grästorp som får kvala för att hänga kvar i ettan.

"Klubbledningen i Skövde IK har också varit tydlig med att inga spelarövergångar får ske så länge det kan påverka topp fyra placeringar i Allettan södra. Då sista seriematchen mot Mörrum inte har någon som helst betydelse för topplaceringarna har klubben därför beslutat att spelare som vill spela vidare efter den 16 februari ska få möjlighet till det", säger sportchefen Hans Ljunggren pressmeddelandet.

Erik Rosén har spelat klart för Skövde IK. Backen lämnar klubben och avslutar säsongen i Östersunds IK.

En omgång återstår i den norra division 1-serien innan det vankas playoff, och det är till dessa matcher som Rosén hämtas in.

– Han är precis den spelare vi letade efter sedan Joel Asp skadade sig. Han är en god ersättare med sin rutin och erfarenhet och att vi har letat efter rätt spelare istället för att hitta något fort visade sig vara ett bra sätt att jobba på, säger tränaren Markus Åkerblom på ÖIK:s hemsida.

Rosén har under sin första säsong i Skövde IK gjort 26 poäng fördelat på 9 mål och 17 assists.

Före torsdagens derby mot Mariestad fick han dessutom motta supporterföreningen Rebellernas pris för årets bästa Skövde IK-spelare. Det är ännu oklart om han återvänder till klubben inför nästa säsong.

Fler lämnar

Skövde IK meddelar i ett pressmeddelande att det blir fler spelare som får möjlighet att förlänga sina säsonger, eftersom SIK gör sin sista match på söndag. Förutom Rosén avslutar Robin Klasson säsongen i Tibro IK medan Julius Selle-Larsson och Mathias Gudmundsson spelar klart i Grästorp som får kvala för att hänga kvar i ettan.

"Klubbledningen i Skövde IK har också varit tydlig med att inga spelarövergångar får ske så länge det kan påverka topp fyra placeringar i Allettan södra. Då sista seriematchen mot Mörrum inte har någon som helst betydelse för topplaceringarna har klubben därför beslutat att spelare som vill spela vidare efter den 16 februari ska få möjlighet till det", säger sportchefen Hans Ljunggren pressmeddelandet.